Штрафи та кримінал - для несумлінних призовників, заохочення - для контрактників: в Шацьку провели засідання оперативного штабу

16 Березня 2018, 12:05
2059

В Шацькій райдержадміністрації 14 березня відбулося засідання оперативного штабу під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Віктора Плейтуха (першого заступника голови оперативного штабу), заступника голови райдержадміністрації Володимира Бугайчука, голови районної ради Сергія Карпука за участі завідувача сектору оборонної мобілізаційної роботи та цивільного захисту Наталії Борсук, військового комісара Шацького військкомату Василя Матвійчука, - повідомляє сайт Шацької РДА.

У роботі засідання взяли участь члени оперативного штабу: керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та державних установ, голови сільських рад, представників ОТГ, осіб відповідальних за військовий облік.

Розпочалося засідання з оголошення Віктором Плейтухом рішення ради області від 6 березня 2018 року про невідкладну організацію та проведення засідання оперативного штабу з питань протидії загрозам національній безпеці у Шацькому районі. Також  заслухати керівників об’єднаних територіальних громад, сільських голів, на території яких не виконуються завдання з комплектування кандидатами на військову службу за контрактом та підрозділів військової частини А1008, а також якісні показники оповіщення і залучення призовників до медичного огляду, призову громадян на строкову військову службу.

Про стан виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову  службу за контрактом до Збройних сил України на території району доповів Василь Матвійчук.

Під час виступу він розповів про стан  проведення заходів щодо відбору та призову кандидатів на військову службу за контрактом у І кварталі, а також проінформував про планове завдання та кількість військовослужбовців, прийнятих на військову службу за контрактом у відповідному періоді 2018 року.

Проведені бесіди із демобілізованими учасниками бойових дій та призовниками  щодо залучення їх на контрактну службу. Також він озвучив проблемні питання, що виникають під час проведення весняного призову 2018 року. Окрім того, звернув увагу на невиконання призовниками своїх обов’язків щодо явки у військовий комісаріат для проходження медичної комісії.

Про проведення медичного огляду призовників, забезпеченням лікарями, середнім медичним персоналом проінформувала заступник директора ТМО Любомльського і Шацького районів, головний лікар Шацької лікарні Світлана Крецу.

Начальник виконавчої служби Олег Мохнюк повідомив про ситуацію щодо кількості постанов про примусове стягнення штрафу з осіб, які ухиляються від військової служби. З його слів стало відомо, що з 31 жовтня минулого року по даний час  із 15 оформлених проваджень, сплачено стягнення 11-ма особами (детальна інформація про роботу виконавчої служби в цьому напрямку буде розміщена згодом ).

Начальник Шацького відділення поліції Андрій Семенюк відзначив, що станом на 2018 рік оформлено 53 адміністративних правопорушень та 2 кримінальних провадження.

На засіданні оперативного штабу всі присутні внесли пропозиції щодо удосконалення роботи з виконання заходів весняного призову та відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом. А саме: працівникам районного військового комісаріату проводити агітаційну та роз’яснювальну роботу щодо умов проходження військової служби, розміщувати зовнішню рекламу - білборди, соціальні постери  з питань підтримки мобілізації, посприяти в організації концертів військово-патріотичного спрямування; головам сільських рад та голові ОТГ погодити питання збільшення суми грошового забезпечення та соціального пакету для осіб, які підпишуть контракт зі Збройними Силами України,  надати їм земельні ділянки.

На завершення засідання Віктор Плейтух дав ряд доручень щодо якісного виконання заходів весняного призову та забезпечення планового відбору військовозобов’язаних на службу за контрактом.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром