Шацьк: літнім людям розповіли про спадщину та складання заповіту

15 Березня 2018, 18:45
2019

В Шацьку для людей похилого віку провели інформативний захід про права і їхній захист.

15 березня 2018 року головний спеціаліст Шацького бюро правової допомоги Олена Наумич спільно з приватним нотаріусом Лесею Голядинець та  начальником Шацького районного відділу ДРАЦС Орисею Дужою провели зустріч зі слухачами «Університету третього віку» Шацького територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та непрацездатних громадян.

З присутніми обговорили теми спадкування та захисту прав дітей. Адже знання законодавства необхідне кожному, бо з цими питаннями доводиться стикатися практично будь-якій людині.

Леся Голядинець наголосила на основних аспектах порядку прийняття спадщини та складання заповіту. Звернула увагу присутніх на те, що існує два види спадкоємців: перші – це спадкоємці за законом, другі – спадкоємці за заповітом. Вказала, що для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини, і якщо спадкоємець протягом цього строку не подав заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її.

Орися Дужа розповіла про нововведення у сімейному законодавстві, що стосуються захисту прав дітей. А також про пілотні проекти  у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Адже це питання є одним із завдань загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції України.

В рамках заходу Олена Наумич розповіла  про діяльність бюро правової допомоги, про реалізацію права громадян на первинну та вторинну правову допомогу та надала індивідуальні юридичні консультації усім бажаючим.

Під час заходу були поширені інформаційні матеріали з питань захисту прав громадян, про безоплатну правову допомогу,  буклети «Я МАЮ ПРАВО!».

За безоплатною правовою допомогою та юридичними консультаціями звертайтеся в Шацьке бюро правової допомоги, вул. 50 років Перемоги, 1,  тел. (03355) 2-08-47.

Нагадаємо, раніше в Шацькому бюро правової допомоги говорили про захист прав умовно засуджених осіб та проводили інформування населення про безоплатну правову допомогу.


 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024