Шачанка не може забрати тіло сина, який загинув під Бахмутом

09 Червня 2023, 11:31
Шачанка не може забрати тіло сина, який загинув під Бахмутом 3070
Шачанка не може забрати тіло сина, який загинув під Бахмутом

Уродженка селища Шацьк, що на Волині, головна редакторка фронтового видання «Сектор правди» Алла Мегель на війні втратила сина. Наразі тіло Героя знаходиться в окупованому росіянами Бахмуті. Утім, наразі жінка не отримала офіційного оповіщення від бригади, а тест ДНК, щоб підтвердити спорідненість, поліція Бахмута, яка і займається пошуком тіла Героя, отримає лише через 3 місяці «у порядку черги».

 

 

Про це вона пише у соцмережі, – передає ВСН.

Волинянка каже, що про загибель сина дізналася від його побратимів, натомість офіційно він знаходиться у переліку «зниклих безвісти». Інформація про загибель їй стала відома ще 13 квітня.

Сьогодні мені подзвонив співробітник Бахмутської поліції. Його група займається пошуком тіла Саші. Він поставив мені кілька запитань, які й спонукали розповісти вам цю історію. Питання такі:
- Чи мене сповістили, що мій аналіз ДНК є в базі?
- Чи зі мною зв'язувались представники бригади й чи передали мені Сашині речі?
На обидва питання - відповідь: Ні!
В експертний віділ ми додзвонились самі. Дані мого аналізу потрапять у поліцію Бахмута в порядку черги через 3 місяці. І я не можу зрозуміти, вони підуть туди пішки, чи поповзуть по-пластунськи?» - обурюється матір загиблого воїна. 

 

Читайте також: У Шацькій громаді відвідали сім’ї загиблих військовослужбовців

Ще більше розриває серце матері й той факт, що керівництво бригади, куди потрапив її син після навчання відразу відправили у перший бій на найскладнішу ділянку фронту. Там у своєму першому бою Олександр і загинув...

 

Я не питаю: як людина, за яку ходатайствували найвищі церковні інстації України, потрапила на фронт (Саша був людиною обов'язку й честі. Він не ухилявся від мобілізації).
Я не питаю, як сталось, що боєць, який пройшов навчання у лісі, за тиждень потрапив у бій в міській агломерації на найскладнішій ділянці фронту?
Я не питаю, чому ніхто з бригади зі мною не зв'язався? (Хоч ми передали з Сашею купу цінних і потрібних речей для хлопців, а навздогін відправили ще й мавік.
Я просто хочу знати три речі: коли я отримаю тіло свого сина, щоб його поховати? Де його особисті речі? Слова «фронтове братство» - це не для всіх? Чи не у всіх?» - риторично цікавиться уродженка Волині. 

Із мережі відомо, що киянин Олександр Мегель служив знедоленим людям. Спільно з командою будував МироДім - дім для людей з обмеженими можливостями. Він мріяв, щоб в Україні не було інтернатів, а тих, хто народився з вадами здоров'я, відразу забирали у сім'ї. Загинув Олександр Мегель у своєму першому бою під Бахмутом. 

Читайте також: Додому в Шацьк з війни на щиті повернувся військовий Владислав Наумич

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39