У Шацькому відділенні поліції відреагували на випадок автохамства на дорозі

12 Березня 2018, 14:10
Андрій Семенюк, начальник Шацького відділення поліції 5481
Андрій Семенюк, начальник Шацького відділення поліції

Начальник Шацького відділення поліції Андрій Семенюк пояснив ситуацію з автохамом на дорозі селища.

Нагадаємо, порушення 6 березня зафіксувала молода мама, яка йшла через дорогу з дитячим візочком. На її шляху, а саме на пішохідному переході, стояла автівка. З одного боку переходу була велика калюжа, з іншого - неправильно припарковане авто. Тому молода мама вимушена була переходити дорогу по проїжджій частині. Жінку найбільше обурило те, що мимо проїжджав поліцейський автомобіль, правоохоронці ніяк не відреагували на правопорушення.

Читайте також: Шацьк: поки молода мама фотографувала автохама, поліція спокійно проїхала мимо

Керівник правоохоронного органу прокоментував ситуацію на сторінці Шацького відділення поліції у Facebook. 

Нещодавно в інтернет-виданні місцевих новин за 07.08.2018 року було опубліковано фото припаркованого з порушенням Правил дорожнього руху автомобіля, з приводу чого поліція, наче б то, не відреагувала.
Було перевірено даний факт та роботу наряду поліції, що перебував на чергуванні 06 березня 2018 року. І хотілося б прокоментувати вказану подію, а також проблему неправильного паркування автомобілів загалом, що дасть змогу прояснити ситуацію.
В першу чергу, проясню загалом роботу нарядів поліції. Коли наряд здійснює реагування на повідомлення і одночасно виявляє ще одне правопорушення, то старший наряду приймає рішення, на яке правопорушення реагувати першочергово. Зазвичай, негайне реагування здійснюється на те правопорушення, де є безпосередня загроза життю чи здоров’ю громадян, а бо є інші обставини, що потребують негайного втручання поліції, що і відбулось в конкретному випадку.
Тому рекомендуємо молодій мамі з дитиною і іншим громадянам, які стануть свідками будь-якого правопорушення в майбутньому, по можливості фіксувати сам факт правопорушення та негайно звертатися до органу, у компетенції якого вирішувати вказані проблеми, тобто телефонувати на лінію «102», щоб поліція могла відповідно відреагувати та встановити особу порушника, а тоді вже піднімати рейтинги ЗМІ.
Загалом же ситуація з неправильно припаркованими транспортними засобами в Шацькому районі, особливо в смт. Шацьк, залишається такою, що, звичайно ж, потребує покращення. Нагальною, та, скажімо так, незадовільною вона стає влітку, коли в район приїздить велика кількість автомобілів. В цьому напрямку проводиться робота. Так, за 2017 рік було складено більше 200 адміністративних протоколів за порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів, в 2018 році - є 5 таких протоколів. Звичайно, цього недостатньо, тому користуючись нагодою, хотілося б звернутися до жителів району та закликати спільними зусиллями вирішувати дану проблему. Тому, в разі виявлення фактів кримінальних чи адміністративних правопорушень негайно телефонувати на лінію «102», або на мобільний телефон чергової служби Шацького відділення поліції за номером: 050-48-45-266.

Начальник Шацького відділення поліції Семенюк А.М.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024