Світязяни, які не задекларують свої доходи, заплатять захмарні штрафи

12 Березня 2018, 12:00
3547

Начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ розповіла світязянам про відповідальність за ненадання декларацій про доходи за здачу в оренду житла в літній період.

Нагадаємо, 5 березня під головуванням Миколи Цвида, Світязького сільського голови, відбулася чергова сесія Світязької сільської ради. Участь у засіданні взяли Василь Голядинець, голова Шацької районної держадміністрації, та Іван Коваль, директор Шацького комунального підприємства «Будинкоуправління».

Про адміністрування туристичного збору на території Світязької сільської ради поінформувала Світлана Сулік, заступник начальника Ковельської ОДПІ – начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ. Зараз триває період декларування доходів громадян. На території Світязької сільської ради жителі заробляють тим, що в літній період здають в оренду житло відпочивальникам. Якщо вони отримують разові доходи – повинні здавати звичайну декларацію про доходи громадян, якщо ж постійні – орендодавець зобов’язаний зареєструвати підприємницьку діяльність. На жаль, сьогодні зі Світязя немає жодної декларації.

–Прошу депутатів сільської ради провести роботу з виборцями щодо декларування доходів. Списки здавачів житла, інформація про майно та ціни в нас є. Робота податкової – поінформувати громадян і зібрати декларації. Коли ж люди нас не почують, розпочнуться фактичні перевірки. Якщо людина займається підприємницькою діяльністю без реєстрації – штраф від 17 до 30 тис. грн. За кожну незареєстровану найману особу доведеться заплатити 104 тис. грн. – наголосила Світлана Володимирівна.

Читайте також про інші питання, які обговорювалися на сесії: 

Микола Цвид: «В питанні надання світязянам земельних ділянок за межами населеного пункту ми пройшли всі кола пекла»

Світязь перед вибором: куди і чим вивозити сміття від населення

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024