Чи потече туристичний збір до казни шацьких громад

10 Березня 2018, 13:00
2155

Жителі населених пунктів Шацького району, які влітку приймають відпочивальників та не є зареєстрованими як приватні підприємці, не поспішають декларувати доходи та сплачувати до місцевого бюджету ПДФО.

Про це розповіла заступниця начальника Ковельської ОДПІ – начальниця Шацького відділення Ковельської ОДПІ Світлана Сулік на координаційній раді з питань місцевого самоврядування в Шацькій районній раді.

Проблемні питання є у сплаті ПДФО та нарахуванні туристичного збору: жителі, які приймають відпочивальників, мають зареєструватися суб’єктами підприємницької діяльності та сплачувати відповідні податки до бюджету, оскільки їхня діяльність має систематичний характер. Інформації про те, хто здає в найм житло в літній період, ніхто не надав, окрім Пулемецької сільради.

У вкрай незадовільному стані по сільрадах є робота із збору туристичного податку з жителів громад, оскільки, як зазначила керівниця податківців, Світязька, Пулемецька та Шацька селищна фактично самоусунулися від цієї функції. Потреба нагальна – скласти список осіб та створити єдиний реєстр осіб, які займаються прийомом відпочивальників. Відповідно це буде й базою для проведення інвентаризації об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, земельних ділянок.

Наголосила Світлана Сулік на ще одному питанні: надання Шацьким НПП дозволів на розміщення торгових об’єктів на території парку. Але це сільські та селищні голови, керівництво парку та податківці планують обговорити на окремій нараді. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром