У Шацькій музичній школі не хочуть втрачати талановитих дітей через ціни на проїзд

09 Березня 2018, 11:45
2352

Про це на підсумковій нараді працівників закладів культури говорила директорка Шацької дитячої музичної школи Ольга Цюпяшук, звітуючи про діяльність очолюваної нею установи.

На даний час в школі займається 80 учнів та працює 12 викладачів. У 2017 році провели державну атестацію, але у зв’язку з новими стандартами в освіті важко передбачити, що це дасть музичному закладу.

«Діти охоче займаються музикою, зараз навіть постає питання відбору дітей на навчання. У зв’язку з тим, що до школи доїжджають діти з віддалених сіл (Острів’я, Світязь, Положево та інших), стикнулися з тим, що дітям доводиться чимало коштів витрачати на дорогу. А через фінансові затрати, які мають батьки, не хочеться втрачати талановитих дітей,» – відзначила Ольга Володимирівна.

Підтвердженням високого рівня викладання є те, що кожного року випускники музичної школи вступають на навчання в Луцький педагогічний коледж, училище культури і мистецтв, стають студентами Київського інституту мистецтв, Рівненського університету інституту мистецтв. Але нема гарантії того, що випускники після закінчення навчання прийдуть працювати в район, навіть зважаючи на брак кваліфікованих спеціалістів.

У дитячій музичній школі готові відгукнутися на запрошення та поїхати з концертом в будь-який населений пункт, якщо є можливість в районної влади забезпечити виїзди транспортом.

Серед проблемних питань музикантів - забезпеченість музичними інструментами (наприклад, український інструмент бандура коштує в Україні найдорожче).

1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024