Унікальність голосу 12-річної шачанки визнали на міжнародному рівні

10 Травня 2023, 19:00
Вікторія Пех - переможниця міжнародного конкурсу 2985
Вікторія Пех - переможниця міжнародного конкурсу

Вихованка Шацької дитячої музичної школи залишила позаду понад 100 учасників своєї номінації «Народний вокал» з різних країн і здобула перемогу на міжнародному багатожанровому онлайн фестивалі-конкурсі мистецтв «Квітневий зорецвіт».

За зразкове виконання української народної пісні «Весняночка» 12-річна Вікторія Пех отримала високі оцінки журі, диплом лауреата 1 премії та кубок. 

«В моєї учениці направду унікальний «народний» голос, яким вона чудово володіє з раннього дитинства, знає його можливості і прекрасно їх застосовує під час виконання творів», - розповідає про Вікторію її викладачка з Шацької дитячої музичної школи Світлана Кедик

Юна співачка виконала конкурсну пісню акапельно, створивши музику за допомогою голосу, продемонструвавши старовинну манеру співу. Образ співочої українки підкреслив автентичний народний одяг, оздоблений волинською вишивкою. 

Мистецтво, презентоване юною шачанкою, було високо поціноване компетентним журі міжнародного фестивалю. Їй не знайшлося рівних серед досить сильних учасників з України, Азербайджану, Молдови, Америки, Польщі та Румунії. 

Талановита й дзвінкоголоса дівчинка з чотирьох років виступає на районній та селищній сценах, є переможницею престижних конкурсів і фестивалів. Серед останніх творчих здобутків – гран-прі міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Джерело надій».

Читайте такожЮна співачка з Шацька виборола гран-прі на міжнародному конкурсі

Сьогодні Вікторія з задоволенням займається в музичній школі, де навчається професійного співу та гри на фортепіано, сама пише пісні, а ще нарівні з дорослими співає в церковному хорі Свято-Михайлівського храму ПЦУ смт Шацьк.

Вітаємо Вікторію Пех з успіхом на міжнародному фестивалі! Бажаємо впевнено йти далі до нових музичних цілей!

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром