У Шацькому військкоматі наголосили на відповідальності за ухилення від призову

06 Березня 2018, 16:00
2236

У квітні стартуватиме черговий призов на строкову військову службу. У зв’язку з цим в Шацькій районній раді відбувся брифінг військового комісара Шацького РВК Василя Матвійчука з керівниками установ та організацій району, головами селищної та сільських рад району.

На брифінгу воєнком зосередив увагу присутніх на військовому призову громадян на строкову військову службу. Стартуватиме він з 2 квітня і триватиме по 31 травня. Явці на призовну дільницю Шацького району пiдлягають усi громадяни 2000 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни, якi народились у 1991-2000 роках, у яких закінчилось право на відстрочку від призову, або не призвані раніше на строкову вiйськову службу за різних  обставин. Громадяни, якi не отримали особистих повiсток для призову на   строкову вiйськову службу, зобов’язані прибути в районний військовий комісаріат до 10 березня 2018 року з 8.00 до 17.00 год. та мати при собi документи, якi засвiдчують особу ( паспорт, посвідчення про приписку до призовної дільниці).

Окрім того, селищному, сільським головам забезпечити оповіщення та прибуття громадян, які підлягають призову в Шацький  районний військовий комісаріат згідно зі списками, поданими Шацьким РВК. Також Василь Матвійчук наголосив на адміністративній та  відповідальності призовників за порушення законодавства про військовий обов’язок і військову службу.

Провідний спеціаліст командування Шацького  районного військового комісаріату Богдан Богута інформував про роботу призовних комісій та їхні функції (в Шацькому районі її очолює перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух), лікарських військових комісій (голова – головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Керцу), медичному огляді призовників.

Зокрема, у повноваженнях призовної комісії - направляти до відповідних правоохоронних органів матеріалів на призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу, вносити на розгляд призовної комісії вищого рівня клопотань щодо надання відстрочок від призову на строкову військову службу у випадках, не передбачених цим Законом. Богдан Богута розповів і про порядок звернення до органів Національної поліції з приводу розшуку призовників. За інформацією обласного військового комісаріату, понад 6 тисяч людей перебувають у розшуку облвійськкомату від попереднього призову. Відомо також, що 900 людей із тих, хто уникнув служби в армії, притягнули до адміністративної відповідальності.

Віта Шепеля


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024