Світязь: дитсадок не може задовольнити потреб місцевих жителів

05 Березня 2018, 20:15
Наталія Микитчук, завідуюча ДНЗ села Світязь 4265
Наталія Микитчук, завідуюча ДНЗ села Світязь

На цьому наголосила в своєму виступі на колегії освітян Наталія Микитчук, завідуюча дошкільного навчального закладу села Світязь.

Нагадаємо, 27 лютого в актовому залі ЗОШ І-ІІІ ст. села Світязь відбулося засідання колегії. На ньому освітяни проаналізували діяльність галузі в минулому році та намітили плани на нинішній навчальний рік.

Зі слів Наталії Леонідівни, на сьогодні в дитячому садку функціонує дві вікові групи, які відвідує 81 дитина від 2 до 6 років. На 1 січня цього року зареєстровано 86 заяв батьків на влаштування дітей у дитсадок. Дошкільнята сільської ради охоплені дошкільною освітою стовідсотково. Головна причина великої черги – у відсутності повноцінного приміщення дитсадка, яке дало б змогу відкрити додаткові групи, облаштувати актовий і спортивний зали.

Керівництво району обіцяє, що до 2020 року буде виготовлений проект будівництва нового дитсадка. Проблема нагальна і, як наголосила Наталія Леонідівна, зволікати у її вирішенні не можна.

Приміщення дитсадка на сьогодні утеплили, замінили підвіконня, встановили загорожу, дитячі майданчики. Було б добре, якби дитсадок отримав власну котельню, оскільки зараз існує одна на два заклади - школу і дитсадок. Вихованці повноцінно харчуються, вартість харчування на одну дитину в день – 16 грн.

На колегії освітян виступили також Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ, Віра Озімок, директор ЗОШ І-ІІІ ст.села Світязь, та Тетяна Сидорук, заступник директора з навчально-виховної роботи НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк».

.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024