Родина хворого хлопчика з Шацька судиться з львівськими лікарями

05 Березня 2018, 17:10
4148

Трагічна історія шацької родини зі Львова. Там після пологів померла жінка. Сталося це 4 роки тому. Син народився із ДЦП. 

Нині він вчиться ходити та говорити. А його бабуся хоче добитися справедливості. Жінка каже, що донька померла через фатальну помилку лікарів. Це навіть довели відповідні експертизи,- йдеться у сюжеті програми «Свідок» на каналі НТН.

Кожен крок та кожне слово Михайлику дається важко. Хоч йому лише чотири рочки, але він мужньо й наполегливо працює над собою. Сотні годин в логопедів та масажистів, виснажливі реабілітації повільно, але роблять свою справу.

Читайте такожДопоможімо 3-річному Михайлику з Шацька стати на ноги

«З підтримко. Дитина учиться ходити. Дуже багато займається,» - каже тато Василь Романчук.

Михайлик народився недоношеним, в Оксани пологи були передчасними. Страшний діагноз – ДЦП – приголомшив родину. А через місяць ще одне горе – від пологових ускладнень померла мама Оксана. Родина в усьому звинувачує лікарів.

В Оксани це була шоста вагітність, попередні були невдалими. На думку матері, лікарі повинні були бути більш пильними під час пологів доньки.

«Вона прибула до них в третій годині, а розтин їй зробили в сьомій. Чому чотири години зволікали, ви ж бачите, що дитина недоношена» - каже мама Оксани.

Після чотирьох років після трагедії сім’я доводить вину професора Леоніда Маркіна та інших лікарів Львівського пологового будинку в суді. Пояснюється це тим, що ніхто із адвокатів не хотів братися за справу.

«Неправильно було обрано тактику лікування та надана адекватна антибактеріальна терапія після пологів» - говорить адвокат постраждалих Павло Поваляєв. 

Детальніше - у сюжеті. 

 

Коментар
23/04/2024 Понеділок
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром