5 березня в Шацьку: не можна дивитись на зірки

05 Березня 2018, 09:55
3461 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Машина часу є у кожного з нас: те, що переносить у минуле - спогади; те, що забирає у майбутнє - мрії.» Герберт Джордж Веллс

Цей день в історії: у 1912 році вперше в історії, авіація була використана у якості військової техніки – під час Італо-турецької війни, італійські військові здійснили повітряну розвідку турецьких позицій.

У 1918 році  більшовики переносять столицю Росії з Петрограда до Москви.

У 1933 році в Німеччині на парламентських вибрах перемоги нацисти.

У 1946 році, у місті Фултон Вінстон Черчилль виголосив свою знамениту промову, де вперше вжив словосполучення «Залізна Завіса».

У 1970 році радянські вчені відкрили новий хімічний елемент дубній.

У 1982 році радянський супутник  «Венера 14» прибув на поверхність Венери.

В цей день народились такі відомі люди: у 1827 році - видатний український письменник, поет, байкар, видавець та громадський діяч – Леонід Глібов; у 1903 році - видатна українська поетеса Наталя Забіла; у 1827 році - видатний український письменник, поет, байкар, видавець та громадський діяч Леонід Глібов.

5 березня іменини святкують Антон, Афанасій, Василь, Давид, Денис, Іван, Ігнатій, Корнилій, Лев, Леонтій, Микола, Самсон, Сергій, Тихон, Федір, Пилип, Ярослав. Район.Шацьк вітає іменинників і бажає, щоб у житті були тільки радінсі та щасливі дні!

Народний прогноз погоди: 5 березня вшановується пам'ять святого Лева Катанського. На цей день ще поширюється традиція не дивитись на зірки, що падають. Погода 5 березня достатньо мінлива: може бути як відлига, так і мороз. У давнину примітили: «якщо у цей день сніг тане, то довго не розтане». Саме 5 березня починається раннє руйнування стійкого сніжного покрову. Цей день успішний для посіву насіння на розсаду помідорів, баклажанів, перцю.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39