Суд в Шацьку оштрафував чоловіка за те, що не надав паспорта на блокпості

20 Квітня 2023, 13:11
Суд в Шацьку оштрафував чоловіка за те, що не надав паспорта на блокпості 5334
Суд в Шацьку оштрафував чоловіка за те, що не надав паспорта на блокпості

У Шацькому суді розглянули справу чоловіка, який на блокпості «Венське» не виконав законну вимогу поліціянта та не надав для перевірки паспорт.

Про це стало відомо з опублікованого рішення суду, – пише Район.Шацьк.

В судовому засіданні обвинувачений винуватість не визнав. 

Чоловік пояснив, що 8 січня близько третьої години дня керував автомобілем Хонда, рухався з Шацька до Любомля. Його зупинив на блокпосту військовослужбовець ЗСУ та запропонував йому пред`явити паспорт громадянина України. Водій відмовився надавати документ, оскільки йому не повідомили на підставі чого проводиться перевірка.

Читайте також: За 500 доларів: у Шацькій громаді викрили, як чоловіків призовного віку хотіли переправити до Польщі

Після цього приїхали працівники поліції та пред`явили вимогу надати паспорт, який він не надав, оскільки вважав, що у поліціянта не було законних підстав вимагати паспорт у нього. Документи, що посвідчують особу мав при собі, однак їх не надав, оскільки вважав, що вимога є незаконною. Чоловіка затримали та доставлено до відділку поліції у Шацьку, там склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 185 КУпАП.

Військовослужбовець розповів і свою версію подій. Окрім того, що водій під час перевірки відмовився надавати будь-які документи, що посвідчують особу, він тримав в руках піднятий мобільний телефон, нібито знімаючи його та блокпост. Саме через це військовий і зупинив чоловіка. 

Читайте також: Суд виніс вирок для шачанина, який за повісткою не прибув до військкомату для відправки у військову частину

Після відмови солдат ЗСУ повідомив про факт порушення на лінію «102», оскільки в нього викликала підозра, що водій знімає відео блокпоста.

Поліціянти також попросили показати документи, але чоловік продовжував стверджувати, що вимога є незаконною. Водія затримали, провели поверхневий огляд, під час якого останній дістав з кишень всі наявні речі, серед яких було посвідчення водія. Також правоохоронці поверхнево оглянули авто та доставили чоловіка у відділок для оформлення матеріалів адмінправопорушення.

Суд визнав водія винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 185 КУпАП, та призначив штраф – 170 гривень.

Читайте також: У Польщі судять вчительку, яка в соцмережах хвалила Путіна

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024