4 березня в Шацьку: ювілей святкує Олена Моніч, методист відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА

04 Березня 2018, 09:25
2895

Цитата дня: «У кожного в житті є хтось, хто ніколи тебе не відпустить, і хтось, кого ніколи не відпустиш ти». Чак Поланік

Цей день в історії1750 – Кирила Розумовського обрали гетьманом України

1789 – у Нью-Йорку відкрито перший конгрес США

1849 – Буковину проголошено коронним краєм Габсбурзької імперії.

1877 – американський винахідник Еміль Берлінер створив мікрофон.

1918 – Центральна Рада прийняла ухвалу про реєстрацію громадянства України

1963 – ЦК Компартії України ухвалив видати українською мовою «Загальну декларацію прав людини»

1989 – створено українське товариство «Меморіал»

В цей день народились такі відомі люди: 1678 - Антоніо Вівальді, італійський композитор і скрипаль; 1815 - Михайло Вербицький, композитор, громадський діяч, автор гімну України «Ще не вмерла Україна»; 1870 - Євген Патон, фахівець електрозварювання і мостобудування; 1887 - Олександр Удовиченко, український офіцер, петлюрівський генерал, командувач Залізної дивізії; 1904 — Георгій Гамов, американський фізик, що першим розрахував генетичний код; 1949 - Володимир Івасюк, український поет і композитор.

Сьогодні День Ангела відзначають Архип, Богдан, Дмитро, Євген, Макар, Максим, Микита, Федір, Федот.  

4 березня ювілей відзначає Олена Моніч, педагог-методист відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА,  а день народження - секретар Світязької сільськрої ради Мельнічук Світлана Василівна. Район.Шацьк щиро вітає іменинників і бажає молодості душі, вічного горіння у душах та кохання!

Також цей день став знаковим для Шацького району: 4 березня 2011 року в Шацьку відкрито новозбудоване приміщення Шацької районної поліклініки, на  відкриття якої приїхав Борис Клімчук, голова Волинської ОДА, та заклали капсулу під будівництво денного стаціонару районної лікарні

Народний прогноз погоди: 4 березня відзначається день пам'яті святителів Архипа, Филимона і його дружини Апфії. У давнину цей день називався Ман'як. Здавна існує переказ, що у цей день не слід дивитись на зірки, що падають, оскільки це погана прикмета. Якщо «на Федота сніжний замет - до пізньої трави». Якщо у цей день у лісі зустріти білого зайця - сніг обов'язково ще випаде. А якщо пощастить побачити чайку у небі, значить лід скоро розтане. Часто у цей день посилюється вітер.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024