Чи буде в Шацькій районній лікарні кабінет гемодіалізу

03 Березня 2018, 10:40
2458

До керівництва Шацької районної лікарні надійшла пропозиція про облаштування в медичній установі кабінету гемодіалізу (штучна нирка).

Про це стало відомо під час останнього засідання сесії Шацької районної ради.

Як відзначив Роман Вензловський, депутат районної ради, лікар Шацької районної лікарні, фірма, яка хоче облаштувати кабінет гемодіалізу, просить в лікарні про виділення кімнати для цих процедур.

Від району та лікарні потрібно лише передбачити у бюджеті оплату праці лікаря-анастезіолога, двох медичних сестер та техніка з обслуговування апаратури.

«Але це питання потрібно ще добре вивчити, адже ще є чимало супутніх проблем, які необхідно вирішити. Це, наприклад, проблему з тим же таки очищенням води. Пропоную спочатку вивчити та оцінити, що ми можемо реально зробити, а потім приймати рішення», - зазначила Світлана Крецу, депутат районної ради, головний лікар Шацької районної лікарні.

Зараз на процедурі гемодіалізу перебувають п’ятеро жителів Шацького району, які змушені їздити до Ковеля тричі в тиждень.

«Але щороку кількість тих, хто потребує гемодіалізу, збільшується», - зазначив Роман Вензловський.

Зрештою, депутати підтримали рішення спочатку вивчити можливість розміщення кабінету гемодіалізу, а тоді прийняти остаточне рішення.         

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром