В Шацькому районі зросла кількість злочинів, скоєних особами в стані алкогольного сп’яніння

02 Березня 2018, 18:45
2914

Про виконання Програми профілактики правопорушень у 2017 році звітував на сесії Шацької районної ради начальник Шацького відділення поліції Андрій Семенюк.

Загалом, як відзначив керівник шацьких правоохоронців, питання профілактики правопорушень знаходиться на постійному контролі.

Протягом минулого року було здійснено 18 виїзних прийомів громадян, 22 відпрацювання населених пунктів, під час яких виявлено чимало фактів самогоноваріння (загалом за рік складено 34 адміністративних протоколи). В літній період спільно з комісією Шацької районної ради проводяться відпрацювання торгових закладів, складено 25 протоколів за порушення правил торгівлі. Також працівники поліції взяли участь в 40 заходах, які проводились в районі, з охорони громадського порядку та публічної безпеки.  Відсоток розкриття кримінальних правопорушень в 2017 році становив 50% від зареєстрованих (у 2016 році – 36,2 %).

На жаль, в районі зафіксовано ріст злочинів, скоєних особами в стані алкогольного сп’яніння, тому це питання стоїть на жорсткому контролі у поліції (по області цей показник знижено на 15,3%). Проводяться індивідуальна профілактична робота з категорією осіб, схильних до правопорушень.

Постійно проводяться зустрічі поліції з представниками бізнесу та власниками баз відпочинку, де наголошується на необхідності встановлення відеоспостереження, оскільки саме в літній період фіксується збільшення кількості різноманітних правопорушень, в основному – крадіжок. Хоча в період літнього відпочинку було залучено до охорони порядку 18 правоохоронців, прикомандированих з особового складу Національної поліції області.

«Але є проблема у розкритті злочинів та інших правопорушень через відсутність відеокамер загального нагляду. Відповідно наші оперативні можливості обмежені, аби встановити особи правопорушників чи інші дані. Саме над вирішенням цього питання зараз працює поліція спільно з Шацькою селищною радою, яка за кошти селищного бюджету має придбати 5 відеокамер, які будуть встановлені у найбільш проблемних місцях» - зазначив Андрій Семенюк.

Також він додав, що на даний час автомобілі патрульних мають відеореєстратори, а патрульні – боді-камери, які наприкінці року закуплено за кошти Шацької селищної ради.

Погодився з необхідністю встановлення в районі камер загального відеонагляду голова райради Сергій Карпук. Це питання можна вирішити, залучивши й обласні кошти, оскільки в літній період проблема безпеки відпочивальників є не лише проблемою району, а й області.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром