2 березня в Шацьку: великомученика Федора - не можна дивитися на небо

02 Березня 2018, 10:00
2834

Цитата дня: «Часто щастя шукають так само, як окуляри: коли вони на носі» – Франсуаза Дроз.

Цей день в історії:

1796 — французький генерал Наполеон Бонапарт призначений головнокомандувачем так званою Італійською армією.

1918 — війська УНР і Німеччини витіснили більшовиків із Києва.

1943 — сталася Корюківська трагедія: масове вбивство 6700 мирних жителів села Корюківка в Україні, здійснене німецькими нацистами в ході Другої світової війни. За кількістю жертв це найбільший такий злочин нацистів як на теренах СРСР, так і в Європі.

1949 — закінчився перший безпосадковий політ на літаку навколо земної кулі. Він тривав 94 години і був здійснений на літаку Lucky Lady II (B-50 Superfortress).

1993 — заснували Академію медичних наук України.

Цього дня в 1882 році народився Тесленко Архип Юхимович, український письменник.

2 березня день народження в жительки Шацька Наталії Рудь. Район.Шацьк вітає іменинницю і бажає щастя, любові, квітучої весни в серці!

Іменинники: Ганна, Маріанна, Марія, Михайло, Микола, Павло, Порфирій, Роман, Федір.

Народний прогноз погоди: 2 березня вшановується пам'ять великомученика Федора Тирона і праведної Маріамни. У давнину вірили, що дивитись ввечері на небо у цей день не варто, інакше побачена на Федора зірка, що падає, може означати важку хворобу. Перший раз у році можна побачити купчасті хмари; сіра ворона, відчуваючи прихід тепла, починає будувати гніздо. Люди живуть очікуванням тепла, але зима ще нагадує про себе раптовими морозами. "Яка погода у цей день, такому і літу бути".

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

 
 
 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024