Як Шацький район розвивався в 2017 році

27 Лютого 2018, 13:00
1702 Джерело: shaadm.gov.ua

Відбулося засідання колегії Шацької райдержадміністрації.

6 лютого 2018 року голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець відкрив та провів засідання колегії Шацької райдержадміністрації, – інформують у відділі організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької РДА.

У роботі засідання, окрім дев’яти членів колегії, взяли участь представники районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, окремих підприємств, установ та організацій району, керівники міжрайонних установ, а також виконуюча обов’язки селищного голови, сільські голови та старости.

На порядок денний засідання колегії виносились важливі для розвитку району питання.

Про підсумки виконання бюджету району за 2017 рік інформував Олександр Бебко, начальник управління фінансів райдержадміністрації.  

Обсяг доходів зведеного бюджету району за 2017 рік з урахуванням трансфертів з державного бюджету склав 92 583,1 тис. грн, у тому числі по загальному фонду доходи місцевих бюджетів склали 87 519,8 тис. грн, по спеціальному фонду – 5 063,3 тис. грн. Місцеві бюджети Шацького району за власною дохідною базою до затверджених місцевими радами показників за 2017 рік виконані на 122,6 відсотка. Районний бюджет виконано на 104,7 відсотка. При затверджених показниках на рік з урахуванням змін в сумі 9 905,4 тис. грн до бюджету надійшло 10 368,1 тис. грн, понад план одержаного 462,7 тис. гривень власних доходів. Забезпечено виконання по всіх місцевих бюджетах.


 

Належний рівень виконання доходів бюджету забезпечив відповідне фінансування видаткової частини бюджету, що забезпечило нормальне функціонування бюджетної сфери, за видатками загального фонду бюджет району виконаний на 95,2 %.

Протягом року здійснено видатків на: 8941,7 тис. грн по загальному фонду бюджету та 7 861,9 тис. грн по спеціальному фонду бюджетів. Всього обсяг видатків бюджету району у 2017 році становить 96 903,6 тис. грн.

На соціальні виплати з місцевих бюджетів району за 2017 рік використано 76 898,7 тис. грн, з яких 26 657,4 тис. грн - заробітна плата, 6 101,6 тис. грн - нарахування на заробітну плату, 44 139,7 тис. грн - державні допомоги сім’ям з дітьми.

Протягом 2017 року установами та організаціями, що фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів, забезпечено своєчасні розрахунки за спожиті енергоносії та комунальні послуги. По району на їх оплату використано 1088,8 тис. грн з передбачених на рік 1 177,7 тис. грн, що становить 92,4 відсотки. Фінансовий ресурс на реалізацію заходів з енергозбереження використаний в сумі 1 321,2 тис. грн.

Начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій райдержадміністрації Галина Носуліч оголосила присутнім про підсумки виконання  Програми економічного і соціального розвитку району за 2017 рік. З її слів, аналіз виконання програми економічного та соціального розвитку району за минулий рік свідчить про збереження позитивної динаміки розвитку промислового, лісогосподарського та агропромислового комплексів, торгівлі, транспорту, малого бізнесу, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності.

Пріоритетними напрямками діяльності районної державної адміністрації в 2017 році були: підтримка сільського виробника, освоєння внутрішніх інвестицій, енергозбереження та впровадження енергозберігаючих заходів, сприяння розвитку підприємництва, посилення інвестиційної привабливості району, розбудова транспортної інфраструктури, проведення та вдосконалення процесів децентралізації в районі.

Про стан забезпечення виконання актів  законодавства, указів, розпоряджень та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень та доручень голів облдержадміністрації та райдержадміністрації та реагування на запити й звернення народних депутатів, депутатів місцевих рад за 2017 рік проінформувала Вікторія Кужель, керівник апарату райдержадміністрації.

Також вона повідомила усім присутнім про підсумки роботи із зверненням громадян до райдержадміністрації, виконавчих комітетах селищної та сільських рад у 2017 році. 

На завершення розгляду останнього питання колегії, голова райдержадміністрації Василь Голядинець підбив підсумки та наголосив: «Необхідно покращити взаємодію між  органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, установами та організаціями району, для успішного розвитку підприємництва, сільського та житлово-комунального господарств, освіти, культури, поліпшення соціального забезпечення та медичного обслуговування населення, створення ОТГ на території району, проведення відповідної роботи для відкриття пункту пропуску Адамчуки-Збереже та втілення інфраструктурного проекту «Курорт Шацьк» ».

Розглядаючи кожне питання, очільник району Василь Голядинець та члени колегії робили детальний аналіз з відповідними зауваженнями та пропозиціями щодо покращення подальшої діяльності.  З кожного питання прийняті рішення та видані розпорядження голови райдержадміністрації.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром