Дбати про якість води - обов‘язок кожного

22 Березня 2023, 12:02
Дбати про якість води - обов‘язок кожного 590
Дбати про якість води - обов‘язок кожного

Щороку вся світова спільнота 22 березня відзначає Всесвітній  день води,  проведення якого започатковано у 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН. 

Про це інформує Світлана РЕДЬКО, провідна інженерка з використання водних ресурсів Шацької ЕД РОВР у Волинській області.

Офіційне рішення про відзначення цього дня було прийняте, щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води, привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

Цього року Всесвітній день води проходить під гаслом  «Прискорення змін».

Повсякденне наше життя неможливе без води. Вода є одним з найважливіших елементів зовнішнього середовища. Учені проводили дослідження на основі супутникових знімків і дійшли висновку, що в колообігу води на Землі відбуваються зміни. Вони можуть мати глибокий вплив на сучасне суспільство і призвести до посухи, сильних ураганів і повеней. Це й спостерігається на Землі останнім часом.

Читайте також: Чому нітрати в питній воді небезпечні для організму

Доступ до безпечної води є правом людини, оскільки вода має ключове значення для її здоров’я. Проте мільярдам  людей у всьому світі не вистачає безпечної питної води.

На даний час в Україні проходять бойові дії – війна. У східних і південних областях зруйновані міста і села, вбиті люди, тварини, постійно обстрілюються території, скинуто тисячі снарядів і бомб. В землю потрапило дуже багато отруйних і шкідливих речовин, а результат всього цього ми відчуємо згодом,  і наслідки будуть непередбачувані.

Тож наш обов‘язок дбати про якість води, не допускати потрапляння нафтопродуктів, штучних мийних засобів, запобігати потраплянню до водойм пестицидів шляхом змивання з полів.

Ставлячись з повагою і турботою до води, ми дбаємо не лише про себе, а й про майбутні покоління.

Читайте також: Мінагрополітики знайшло в Україні зайві природні ресурси?

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024