У Шацькій громаді проведуть оцінку потреб у соціальних послугах та створять соціальний паспорт

22 Березня 2023, 12:32
У Шацькій громаді проведуть оцінку потреб у соціальних послугах та створять соціальний паспорт 956
У Шацькій громаді проведуть оцінку потреб у соціальних послугах та створять соціальний паспорт

В Шацькій селищній раді 21 березня побували представники благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», які зустрілися з керівницею та членами робочої групи селищної ради щодо розробки соціального паспорта та проведення оцінки потреб у соціальних послугах Шацької громади.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

Метою створення паспорта є покращення роботи системи соціального захисту в Шацькій громаді в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», який здійснюється за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Читайте також: Шацькі соціальні служби перевірили, чи якісно доглядають вдома одиноких стареньких: що виявили

Ольга Сахарук, керівниця робочої групи, нагадала присутнім, що повноваження у сфері соціальних послуг передали з центрального рівня на місцевий – відповідно до нової редакції Закону України «Про соціальні послуги». Громади зобов’язані надавати базові соціальні послуги громадянам, нагальні потреби яких можна виявити під час складання соціального паспорта. 

Оксана Овсієнко, координаторка благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», повідомила, що соціальний паспорт – це  документ, який містить актуальну інформацію про ресурси та соціальні особливості громади. Він описує адміністративно-територіальний устрій, демографічний стан, рівень зайнятості/безробіття, інфраструктуру, житлово-комунальне господарство, громадські та релігійні організації, місцеве самоврядування та бюджет, а також ризики, з якими стикаються мешканці громади.

Читайте також: В рамках розвитку Шацької громади хочуть провести енергоаудит та навчитись енергоменеджменту

Першочергове завдання для робочої групи селищної ради – зібрати необхідну інформацію по кожній сфері, проаналізувати її та узагальнити.

Узагальнені результати відображатимуться в соціальному паспорті та описуватимуть соціальну реальність громади.

Соціальний паспорт дає змогу:

  • оцінити потенціал громади;
  • стимулювати розширення асортименту та покращення якості соціальних послуг;
  • створити належні умови для нормальної життєдіяльності населення;
  • підвищити спроможність громади та представницьких органів розв’язувати проблеми на місцевому рівні та коштом місцевого бюджету.

Читайте також: Педагогиня з Шацької громади ділилася досвідом серед практичних психологів та соціальних педагогів

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром