У Шацьку розповіли про важливісь збереження нематеріальної культурної спадщини

20 Березня 2023, 14:24
У Шацьку розповіли про важливісь збереження нематеріальної культурної спадщини 767
У Шацьку розповіли про важливісь збереження нематеріальної культурної спадщини

15 березня в Шацькому будинку культури відбулось практичне заняття: «Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: досвід, практики, інновації». 

Участь у заході взяли посадовці управління «Центр розвитку громади» Шацької селищної ради та працівники клубних закладів, – повідомляють в управлінні.

Методистка з народної творчості будинку культури Надія Карасюк ознайомила присутніх з Конвенцією ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини та акцентувала на тому, що сьогодні так важливо нам у своїй місцевості віднайти елементи нематеріальної культурної спадщини, створити свій місцевий реєстр та долучити об’єкти до обласного реєстру, а надалі й до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Вона розповіла про оформлення облікової картки та допоміжних матеріалів для внесення елементів НКС до реєстрів.

Читайте також: Працівників культури та бібліотекарів Шацької громади навчали медіаграмотності

Учасники заняття обговорили пропозиції щодо об’єктів дослідження, як елементів нематеріальної культурної спадщини.

Начальниця відділу туризму та промоцій управління «Центр розвитку громади» Ольга Турич розповіла присутнім про особливості використання нематеріальної культурної спадщини у туризмі, як вдало вона поєднується з туризмом у світі, на прикладі інших громад показала досвід використання елементів нематеріальної культурної спадщини у туризмі та проведення заходів щодо її збереження та популяризації.

Читайте такожУ Шацьку до Дня туризму зняли відео про рідний край

Нематеріальна культурна спадщина є важливим фактором збереження культурного різноманіття та потужним ресурсом для збільшення туристичної привабливості сільських територій.

Шацька громада має надзвичайно багату не тільки природну та рекреаційну, а й нематеріальну культурну спадщину, має цікаві традиції чи то кулінарні, чи то ремесла, чи обряди. Щоб ця нематеріальна спадщина не зникла з часом - дуже важливо її зберігати та розповідати про неї світу.

Читайте також: У Шацьку новорічну ялинку прикрасили ... озерами

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024