24 лютого в Шацьку: ювілейний день народження святкує шачанин Юрій Муха

24 Лютого 2018, 09:35
3137

Цитата дня: «Любов не повинна просити і не повинна вимагати, любов повинна мати силу впевнитися в самій собі. Тоді не її щось притягує, а притягує вона сама.» Герман Гессе

Цей день в історії: 1598 - Земський собор у Москві обирає Бориса Годунова на царство.

1656 - первосвященики Російської православної церкви повеліли хреститися трьома пальцями, проклявши «двоперстне хрещення».

1768 - Росія і Польща уклали у Варшаві угоду з так званого дисидентського питання. Визнаючи католицьку релігію панівною в Польщі, Варшавська угода надавала дисидентам, тобто православним і протестантам, свободу віросповідання і повністю урівнювала їх у цивільних справах з католиками. 

1807 - Папа Римський Пій VII підписав буллу In universalis Ecclesiae regimine, якою було відновлено Галицьку митрополію та визнано за ним права, рівні правам київських митрополитів.

1881 - розпочалось спорудження Панамського каналу.

1919 - уряди України і Польщі підписують угоду про перемир'я.

1938 - з'явилася у продажу зубна щітка зі щетиною з нейлону.

1942 - почала мовлення радіостанція «Голос Америки» (німецькою мовою).

2008 - Фідель Кастро офіційно подав у відставку з поста голови уряду Куби. 

В цей день народились такі відомі люди: 1786 - Вільгельм Грімм, філолог, казкар (разом з братом склав знамениті збірники німецьких казок); 1865 - Іван Липа, український громадський і політичний діяч, письменник; 1917 - Тетяна Яблонська, український живописець; 1930 - Григорій Чапкіс, хореограф, заслужений артист України, головний балетмейстер ансамблю бального танцю «Натхнення», наймолодшій учасниці якого 50 років; 1955 - Стів Джобс, американський інженер і підприємець, співзасновник і генеральний директор американської корпорації Apple Inc; 1959 - Володимир Горянський, український актор, телеведучий, Народний артист України.

День Агнела 24 лютого святкують Всеволод, Гаврило, Георгій, Дмитро, Захар, Порфирій. Також сьогодні відзначає 40-й ювілей від дня народження житель Шацька Юрій Муха. Рідні та близькі, а також Район.Шацьк щиро вітає ювіляра та іменинників, і бажають, щоб у житті здійснились усі задуми та мрії!

Народний прогноз погоди: 24 лютого відзначається день пам’яті святого Власія Севастійського. До Власія були морози: різдвяні, водохресні, афанасієві, тимофіївські, миколині. Але власієві вважалися найміцнішими, і останніми. У народі говорили: «Проллє Власій олії на дорогу - зимі час забирати ноги», тому що цього дня часто бували відлиги.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024