22 лютого в Шацьку: день народження святкують Юрій Положевець та Надія Калинюк

22 Лютого 2018, 09:30
2734 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Серед нас дуже багато добрих людей. Але замало бути добрим - треба чинити добро. Якщо хочете жити у нормальній державі, передати її дітям і внукам - чинімо добро!» Любомир Гузар

Цей день в історії: У 1630 році англійські колоністи вперше спробували поп-корн, яким їх почастував індіанець на ймення Кводекуайн.

У 1885 році Чарльз Кріторз почав в Чикаго впровадження першої компактної і мобільної машини для виробництва попкорну. У 1984 році був винайдений попкорн для мікрохвильових печей.

В 1930-му в англійському містечку Менсфілд пройшов перший футбольний матч при електричному освітленні.

1935 року літакам було заборонено пролітати над резиденцією президента США — Білим домом.

1950-й - У США на екрани кінотеатрів вийшов третій повнометражний мультиплікаційний фільм Уолта Діснея «Попелюшка».

Знята за мотивами казки братів Грімм, стрічка у наступні десятиліття стала однією з найпопулярніших у світі.

Сьогодні народилися такі відомі люди: у 1732-му - Джордж Вашингтон, громадський та військовий діяч, перший президент Сполучених Штатів Америки; 1806 року народився Лев Боровиковський, український поет-романтик, байкар, автор балад, пісень, дум; 1810 рік - Фредерік Шопен, найвидатніший польський композитор та піаніст, представник романтизму в музиці; в 1944 році народився Джонатан Демм, американський кінорежисер, лауреат премії «Оскар» (Мовчання ягнят», «Філадельфія», «Одружена з мафією»).

22 лютого іменини відзначають Василь, Геннадій, Іван, Інокентій, Петро, Тихон. Також сьогодні день народження святкують Надія Калинюк, медсестра Шацької районної лікарні, та Юрій Положевець, житель с.Пульмо. Район.Шацьк вітає іменинників та зичить, щоб усе в житті склдалося якнайкраще! 

Народний прогноз погоди: 22 лютого у народі називається Никифор-Панкрати. З цього дня сильний мороз найчастіше буває лише вночі. Наші предки говорили: «На Никифора ніч темна - тікає зима» - небо без зірок вказує на ранню весну. Була традиція на Никифора збирати різне насіння, виставляти його на три ранкові зорі на мороз і після відкладати зерна до посівної. Вважалося, що тоді рослини стійкіші до температурних коливань.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром