«Питання Курорту-Шацьк - в державній стратегії Кабміну та заходах Мінекономіки», - Іван Мирка

21 Лютого 2018, 11:30
8580 Джерело: фото ілюстративне

Іван Мирка, начальник Департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА, у прямому ефірі у соцмережі Facebook (сторінка Волинської ОДА) дав відповіді на питання журналістів про те, чи справді «поховали» проект «Курорт-Шацьк», наскільки важливо виділити кошти на цей проект та наскільки важливе для району продовження каналізування. 

- Сподіваюся, що депутати обласної ради все-таки проголосують за ці необхідні зміни і до бюджету, і до Програми розвитку туризму і рекреації, адже там проведена величезна робота. І профільна комісія облради підтримала ці зміни, і бюджетна комісія підтримала, ні в кого не було заперечень. Крім того, це питання вже в Державній стратегії Кабінету Міністрів, який їх затвердив, це питання в заходах Мінекономіки, і це все треба продовжувати робити, - наголосив Іван Іванович.

Також Іван Мирка дав відповідь на питання, наскільки важливо продовжувати каналізування Шацьких озер.

- Проект каналізування Шацьких озер, як тільки я прийшов працювати в обласну адміністрацію, ще тоді постав у програмі «Польща-БілорусьУкраїна». І ми очікуємо, що ці кошти будуть правильно використані, і все для цього робимо. Шацькі озера на сьогоднішній день, Світязь є розкрученим брендом України, нам не треба робити ніякого піару, це вже всі знають. Люди туди їдуть, їм цікаво, бо регіон має свою специфіку: він не схожий ні на що інше. 

Звичайно, щоб природа могла себе відновлювати і не втрачати тих цілющих властивостей, відповідно викиди треба правильно переробляти. Тому для Шацька як курорту наявність каналізації - в першу чергу. Другий ефект - це те, що якщо там дійсно будувати щось, то ми від адміністрації готуємо інвестиційну пропозицію для потенційних інвесторів. І, звичайно, там повинні бути і дороги, і каналізація, і підтвердження цілющих властивостей тої ж  мінеральної води. Це все комплекс того, що повинен мати курорт. 

Тоді там буде інвестор, який побудує цілорічні засоби відпочинку та рекреації.

Також очільник Департаменту й інфраструктури Волинської ОДА зазначив, що успіх курорту напряму залежить від існування там єдиної об'єднаної територіальної громади.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024