Учасників обласного семінару знайомили з успішною практикою використання рекреаційних ресурсів у Шацькій громаді

21 Лютого 2023, 18:20
Учасники семінару-практикуму 433
Учасники семінару-практикуму

Обговорили розвиток туризму у Волинській області.

Про це інформує Волинська ОВА у Фейсбуці.

21 лютого відбувся семінар-практикум «Модель розвитку територій на основі ефективного використання культурних та рекреаційних ресурсів». Серед учасників заходу: заступник голови ОДА Олександр Троханенко, голова облради Григорій Недопад, керівник Проєкту USAID «Говерла» Габріель Абрахам та представники громад області.
«Що робить громаду – громадою? З чого складається громада? Громада складається з спогадів та колективного досвіду. З дитячих походів на рибу з дідусем, прогулянок на байдарках, першого поцілунку на концерті, кулінарних фестивалів, феєрверків, парадів та забігів. Іншими словами це називається нематеріальна культура. Вона не менш важлива, аніж замки, музеї і статуї. Волині пощастило мати і те, і інше, – зауважив Габріель Абрахам. – Волинь благословенна спогадами і матеріальними цінностями. Волинь має потенціал і приваблює людей з інших регіонів. Я не мушу зараз розповідати про ваші ліси, озера, культуру, кухню, тому що це магніти, які будуть притягувати туристів. Я мушу навчити вас правильно і корисно використовувати цей потенціал».
Він зазначив, що внутрішній туризм є важливим, тому що він розвиває місцеву економіку і тим самим створює нові робочі місця. Також запевнив, що Проєкт «Говерла» допоможе розвивати туристичний потенціал Волинського регіону.
«На жаль, в країні війна, яка трохи відштовхує туристів від нашої держави. Проте, від себе особисто та від імені начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка дякую пану Габріелю і усім нашим партнерам, які роблять усе, щоб Волинь та Україна стала доступною. Щоб у світі знали, наприклад, про Шацькі озера, – зазначив Олександр Троханенко. – Впевнений, що сьогоднішній захід буде плідним, а досягнуті результати дадуть змогу зміцнити культурний та рекреаційний потенціал області».

Під час зустрічі присутні ознайомилися з успішними практиками використання культурних та рекреаційних ресурсів Тернопільщини, Рівненщини, Боратинської та Шацької громад Волинської області. Також дізналися про розвиток та можливості водного туризму на річках Луцької громади та Волинської області загалом в умовах війни. Окрім того, детальніше зупинилися на цифровізації туризму, як інструменту промоції культурних та рекреаційних ресурсів громад.

«Для мене честь бути сьогодні з вами на Волині. Дякую обласній державній адміністрації та обласній раді за те, що зібрали нас разом на цій конференції з питань туризму. Як керівник проєкту Говерла зазначу, що проєкту повністю підтримає цю ініціативу на Волині і готовий її підтримувати й надалі», – сказав керівник Проєкту USAID «Говерла».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024