Шачан просять дотримуватися техніки безпеки у межах охоронних зон ліній електропередачі

21 Лютого 2023, 16:10
Фото ілюстративне 243
Фото ілюстративне

Шачан просять дотримуватися правил задля підвищення надійності електропостачання.

Про це йдеться на сайті Шацької селищної ради.

З метою підвищення надійності електропостачання, дотримання вимог техніки безпеки у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній електропередачі, зменшення збитків від стихійних явищ та усунення порушень законодавства в галузі електроенергетики заборонено:

  • висаджувати дерева та здійснювати самовільну забудову в охоронних зонах ліній електропередачі;
  • масово спалювати суху траву та очерет, що може призвести до вимкнення ліній електропередачі від низової пожежі через іонізоване повітря;
  • залишати необроблені поля із сухою травою, оскільки пожежонебезпечний період настає у березні-травні в результаті частих випадків спалення сухої трави.

Просять землекористувачів пам’ятати про відповідальність відповідно до закону за неналежне утримання зелених насаджень та збереження електричних мереж.

Закликають фізичних та юридичних осіб, які заготовляють металобрухт, не приймати від громадян конструктивні елементи повітряних ліній електропередач.

За можливості просять допомагати і всіляко сприяти працівникам філії ПАТ «Волиньобленерго» та НЕК «Укренерго» у розчищенні трас і вирубці окремих дерев у місцях загального користування, де проходять лінії електропередачі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024