У Піщі на Боткіна захворів дорослий

20 Лютого 2018, 13:20
2061 Джерело: фото ілюстративне

Продовжується проведення протиепідемічних заходів із локалізації та ліквідації вогнища вірусного гепатиту А в с. Піща Шацького району.

За інформацією Волинського обласного лабораторного центру, протягом тижня, що минув, зареєстровано один новий випадок захворювання у дорослої особи.

Всього за період спалаху потерпіло десятеро осіб, з них четверо дітей шкільного віку, восьмеро виписані з  лікарні в задовільному стані. За результатами епідрозслідування всі захворювання виникли  в зв’язку з контактами по  родинних та дружніх зв’язках у побуті.

У вогнищі спільно з медичними працівниками первинної медико–санітарної допомоги району проведено повний комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів. Продовжується  спостереження за контактними особами у домашніх вогнищах, проведена  заключна  волога  дезінфекція  в  кожній  домівці,  де  проживають  захворілі, з  контактними  проведено бесіди  з  профілактики  ВГА, дотримання правил особистої гігієни, проведено  хлорування шахтних криниць та надвірних  туалетів.

Дирекцією школи, за рекомендацією лікарів-епідеміологів, розроблено план заходів по локалізації та ліквідації осередку захворювання, згідно з яким тимчасово припинена робота харчоблоку, додатково закуплено миючі та дезінфікуючі засоби, посилено контроль за режимом прибирання в закладі та дотриманням правил особистої гігієни учнями. Застосовані заходи запобігають поширенню недуги в навчальному закладі.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024