У Шацьку вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2018, 11:35
2745

18-20 лютого 2014 року стали одними з найбільш трагічних в незалежній історії України. Саме в ці дні, чотири роки тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20.  Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Віддали шану подвигу українцям, які загинули під час Революції Гідності, в НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт Шацьк», голова Шацької РДА Василь Голядинець, голова районної ради Сергій Карпук, в.о. Шацького селищного голови, секретар Людмила Цевух, військовий комісар Шацького РВК Василь Матвійчук, заступник голови ГО «Ветерани АТО Шацького району» Микола Забродоцький, директор навчального закладу Валерій Михальчук та педагогічний колектив школи.

До меморіальної стіни з портретами загиблих в АТО та на Майдані волинян, а також загиблого в АТО шачанина Сергія Мокренка, котрий також був активним учасником Майдану, керівники району поклали квіти, висловивши сподівання, що подвиги як Героїв Революції Гідності, так і учасників АТО, не стануть даремними.

Присутні також вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, та поклали квіти до меморіальної дошки Сергієві Мокренку.

1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром