Крали, билися та скоювали ДТП: аналіз правопорушень у 2017 році

19 Лютого 2018, 13:40
2460

У Шацькому відділення поліції проаналізували скоєні в 2017 році кримінальні та адміністративні правопорушення, які сталися в Шацькому районі, в розрізі населених пунктів, - повідомляється на сторінці Шацьких правоохоронців у Facebook.

Так, відповідно до проведеного моніторингу, найбільше в районі було скоєно крадіжок приватного майна громадян, рекордсменами стали смт. Шацьк (в тому числі ур. Гряда) та с. Світязь, завдяки значному збільшенню кількості населення в період літнього відпочинку громадян. Крім того, поширеними були факти нанесення тілесних ушкоджень під час побутових конфліктів та сварок (рекордсмени с. Пульмо, Світязь, смт. Шацьк).

Дорожньо-транспортні пригоди найбільше траплялися в районі селища Шацьк, адже найінтенсивніший рух та найбільше скупчення автотранспорту спостерігалося саме тут, особливо влітку.

Серед особливостей 2017 року можна відзначити: факти збуту влітку відпочивальниками іноземної валюти місцевому населенню, було скоєно два убивства на побутовому ґрунті, зафіксовано два факти самогубства та дві спроби самогубства, шість нещасних випадків (з яких чотири пов’язані з водою), під час яких загинули люди. У с.Пульмо сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої загинула малолітня дитина.

У порівнянні з минулими роками було виявлено більше фактів невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дітей. Крім того, почастішали випадки вчинення шахрайських дій по телефону та за допомогою мережі Інтернет. Так, було зафіксовано 5 фактів шахрайських дій відносно жителів та на території Шацького району, і 16 – за його межами відносно немісцевих жителів влітку за здачу-найм житла в районі озера Світязь.

До місцевих бюджетів від накладених працівниками поліції штрафів за вчинені адміністративні правопорушення надійшло 133 тис. 170 грн.

«Надіємося, що завдяки спільним зусиллям органів державної влади, органів місцевого самоврядування та жителів населених пунктів Шацького району в 2018 році вдасться уникнути багатьох трагічних випадків, особливо пов’язаних зі смертю людей, втратою здоров’я, поліпшити криміногенну ситуацію в районі та зберегти унікальну природу нашого краю,» - повідомляють правоохоронці.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024