Шацька селищна рада і Луцький НТУ напрацювали ідеї реалізації спільних проєктів

10 Лютого 2023, 14:21
Діалог про співпрацю 658
Діалог про співпрацю

9 лютого Сергій Карпук, Шацький селищний голова, та посадовці селищної ради взяли учать у круглому столі, який ініціювала ректорка Луцького національного технічного університету Ірина Вахович

Шацька селищна рада має тісну співпрацю із найбільшим університетом Волині уже понад два роки над спільними проєктами. Це й стало темою зустрічі – йдеться на сайті Луцького НТУ.

Ірина Вахович розповіла про проєкти, стартапи та винаходи студентів і науковців, які зараз впроваджуються у життя та наголосила, що університет готовий працювати на розвиток громад та допомагати розвиватись бізнесу, адже у синергії трикутника Влада-Бізнес-Наука полягає успішне майбутнє Волині та України.

Сергій Карпук запропонував реалізувати спільний проєкт по навчанню мешканців громад фінансової грамотності, допомоги підприємцям у ведені звітності та розвитку енергетичної безпеки.

Ольга Білітюк, начальниця управління зовнішніх зносин та міжнародної технічної допомоги департаменту економічного розвитку Волинської ОВА, розповіла про можливості нової Програми Польща-Україна 2021-2027 (Interreg NEXT).

Надія Ковальчук, перший проректор університету,  запропонувала проєкт агротуристичного кластеру, де наука буде допомагати розвиватися бізнесу Волині.

Сергій Карпук підбив підсумки зустрічі та ініціював створення робочої групи із спільної проєктної діяльності та міжнародної співпраці Луцького національного технічного університету,  Шацької селищної ради та Волинської обласної військової адміністрації.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром