Іноземці більше вкладатимуть в Шацьк, коли матимемо статус курорту, - Юрій Кресак

16 Лютого 2018, 14:35
2029 Джерело: фото ілюстративне

Попри складну ситуацію в країні, на Волинь продовжують надходити гроші з-за кордону. Це – інвестиції, які іноземці найохочіше вкладають у вже діючі виробництва та розширюють їх.

А ще – грантові кошти, за які вдається реалізувати соціальні проекти. Наприклад, торік завдяки іноземним грошам вдалося модернізувати ЦНАПи у Старій Вижівці, Володимирі-Волинському, Маневичах та інших населених пунктах. А у Нововолинську – збудувати тепломережу, яка використовує енергію переробки відходів. Ще один реалізований проект – покращення якості освіти в профтехучилищах. У кілька таких закладів за гроші Європейського Союзу закупили сучасне обладнання.

Скільки іноземних грошей отримала Волинь та завдяки чиїм зусиллям – у матеріалі видання «Волинь24».

В ПЛЮСІ – ПЕРЕВІРЕНИЙ БІЗНЕС

За час існування незалежної України Волинська область отримала 271,2 мільйони доларів США іноземних інвестицій.

Із початком війни ситуація з надходженням коштів з-за кордону дещо змінилися. Останні чотири роки левова частина інвестицій – це внутрішні. Однак, як розповідає начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції ОДА Юрій Кресак, наразі ситуація покращується. Говорять також про хороші перспективи й на 2018 рік.


«У травні плануємо провести інвестиційний форум, де презентуємо інвестиційний потенціал області. До того часу хочемо надати статус курорту Шацьким озерам, це очевидно підвищить інвестиційну привабливість регіону», - розповідає Юрій Кресак.

Чи не найважливішою ланкою роботи у межах проекту «Польща – Білорусь – Україна» є проведення каналізації у селах Шацького району. Мережу планують збудувати навколо озера Світязь, у селах Пульмо, Мельники, Гаївка, Світязь і частково – в селищі Шацьк.

«Документація повністю готова, і фактично десь до червня планується підписати контракт з Європейським Союзом щодо фінансування. Тоді відразу будемо починати роботу», – зазначає Юрій Кресак.

На каналізацію покладають великі надії, адже цьогоріч запланували надати волинській «перлині» статус курорту. А це, своєю чергою, суттєво збільшує шанси на притік іноземних інвестицій.
 


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39