16 лютого в Шацьку: святкують Ганни-пророчиці

16 Лютого 2018, 10:00
2282 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Коли людина не знає, до якої пристані вона тримає шлях, для неї жоден вітер не буде попутним» Сенека

Цей день в історії: 1571 - Іван Грозний затверджує перший в Російській імперії військовий статут - «Вирок про станичну та сторожову службу», розроблений воєводою Михайлом Воротинським.

1918 - проголошена незалежність Литви від Росії та Німеччини.

1923 - Говард Картер розкрив гробницю фараона Тутанхамона.

1943 - українське місто Харків звільнено від військ нацистської Німеччини.

1948 - американським астрономом Джерардом Койпером відкрита Міранда, супутник Урана.

1968 - місті Хейлівілл (штат Алабама) почала функціонувати перша в США служба порятунку - 911.

1978 - створена перша комп'ютерна електронна дошка оголошень - BBS.

1999 - в Ташкенті (Узбекистан) стався теракт - серія вибухів.

2005 - набрав сили Кіотський протокол, міжнародна угода про обмеження викидів в атмосферу парникових газів.

В цей день народились такі відомі люди: 1698 - П'єр Бугер, французький вчений, один із засновників фотометрії. Розробив методи вимірювання сили світла. Встановив закон ослаблення світла (закон Бугера - Ламберта - Бера); 1813 - Семен Степанович Гулак-Артемовський, український і російський оперний співак (баритон), композитор, драматичний артист, драматург.

Сьогодні День Ангела святкують Адріан, Ганна, Василь, Володимир, Іван, Михайло, Микола, Павло, Роман, Семен, Тимофій. А в Шацькому районі дні народження святкують шачанка Борсук Людмила Степанівна та житель Світязя Голядинець Віктор Васильович. Вітаємо усіх і бажаємо козацького здоров'я та усіляких гараздів. 

Народний прогноз погоди: 16 лютого вшановується пам’ять праведних Симеона-Богоприємця, Ганни-пророчиці та Власія Кесарійського. З цього дня у давнину розпочиналось лагодження - підготовка інструменту для весняного посіву. З цього приводу люди говорили: «На лагодження дід встає вдосвіта - лагодить збрую літню і бороду столітню». На Власія часто бувають великі калюжі. Але тепла погода цього дня рідкість, адже 16 лютого відоме власієвськими морозами.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром