15 лютого в Шацьку: зима стрічається з весною

15 Лютого 2018, 09:00
4436

Цитата дня: «Що б із вами не трапилося - нічого не приймайте близько до серця. Мало що на світі довго буває важливим», - Еріх Марія Ремарк.

Цей день в історії

15 лютого відзначають Всесвітній день онкохворої дитини та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

1574 — у Львові Іван Федоров видав першу друковану книжку на сучасних українських землях — «Апостол».

1919 — Українська Національна Рада ухвалила закон про вживання української мови у державних установах.

1931 — вийшов перший фільм про Дракулу.

1946 — офіційно оголошено про створення ENIAC — першого електронного комп'ютера в світі.

1989 — завершено виведення «обмеженого контингенту радянських військ» з території Афганістану (розпочато 15 травня 1988).

1989 — у Києві утворили «Ініціативний комітет відновлення Української Автокефальної Православної Церкви в Україні».

Іменинники: Василь, Гаврило.

15 лютого день народження святкує Тетяна Палаєвська, редактор інтернет-видань Район.Володимир-Волинський та Район.Іваничі.

Район.Шацьк щиро вітає колегу зі святом, зичить безмежного жіночого щастя, запаморочливих творчих успіхів, яскравих подій, світлих ідей та мрій, що здійснюються! 

Християни східного обряду відзначають сьогодні Стрітення Господнє як пам’ять про те, що Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після його народження, де відбулася зустріч зі старцем Симеоном. Богослови тлумачать цю зустріч дитини Христа із Симеоном як зустріч Старого і Нового Заповітів, зустріч даного єврейському народу Закону Божого і найвищого закону Божественної любові, принесеного у світ Ісусом Христом. На Стрітення в церквах освячують воду і свічки.

Народний прогноз погоди: Яка погода на Стрітення — такою весна буде. Якщо на Стрітення дорогу перемітає — весна буде пізньою і холодною. Якщо тепло — весна буде ранньою і теплою. “Якщо цього дня сніжок — весною буде дощик”, тобто весна буде затяжною і дощовою. Передбачити погоду могла і курка: якщо нап’ється біля порогу води — весна буде теплою і ранньою.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024