Платила зарплату працівникам, які на роботу не ходили: в чому звинуватили директорку Шацького нацпарку

26 Січня 2023, 11:35
Директорку Шацького нацпарку звинуватили у розтраті державних коштів 3944
Директорку Шацького нацпарку звинуватили у розтраті державних коштів

На Волині директорку Шацького національного природного парку підозрюють у вчиненні злочинів у складі організованої групи.

Про це повідомляють у прокуратурі Волині.

Прокурори Волинської обласної прокуратури повідомили директорці Шацького національного природного парку про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у великих розмірах, у складанні та видачі службовою особою свідомо неправдивих офіційних документів, внесені до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей, вчинених організованою групою, шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та у використанні свідомо підробленого документа (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366  КК України).

За даними слідства, посадовиця, залучивши у злочинну схему співмешканця та кількох підлеглих, прийняла на роботу чотирьох людей, які фактично роботи не виконували та не були присутні на робочому місці, забезпечила внесення упродовж жовтня 2021 року – червня 2022 року в табелі обліку використання робочого часу неправдивих відомостей про них і підписувала ці табелі.

Читайте також: Суд чомусь «помилував» скандальну директорку Шацького нацпарку Христецьку, хоч слідство ще триває

Повний цикл (три частини) журналістських розслідувань про зловживання директорки Шацького нацпарку

Таким чином цим працівникам було виплачено заробітну плату, відтак розтрачено майже 680 тисяч гривень із бюджету. Усі ці кошти, як з'ясувалося, «працівники» віддавали роботодавцю.

Окрім того, директорка парку залучила підприємця у злочинну схему задля заволодіння шахрайським шляхом державними коштами.

Уклавши договір про надання послуг за програмою «муніципальна няня», які насправді не надавалися, посадовиця подала документи на відшкодування їй витрат на їх оплату в загальній сумі 23 тисячі гривні та отримала ці кошти.

Читайте також: Зарплата є - працівників немає, або «мертві душі» Шацького нацпарку

Директорка Шацького нацпарку, попри рішення суду, продовжує працювати

Триває досудове розслідування.

Вирішується питання про зміну підозрюваній запобіжного заходу та про відсторонення її від посади.

Варто зауважити, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Директорка Шацького нацпарку каже, що розслідування її роботи «замовив» місцевий підприємець

Директорку Шацького нацпарку відсторонили від роботу через підозру у розтраті майна

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39