Шацьк: на районному конкурсі вшановували Лесю Українку і декламували поезію

14 Лютого 2018, 16:10
5075

147-а річниця з дня народження поетеси мужності і боротьби, як називають Лесю Українку, стала гарною нагодою для проведення в Шацьку районного конкурсу читців «Мій любий краю».

На свято, організоване в неділю, 11 лютого, Шацьким районним Будинком культури, прибули учасники з клубів і Будинків культури району – всього 21 дитина. Конкурс проводився у двох вікових категоріях. На початку учасникам і глядачам запропонували переглянути коротенький фільм про життєвий шлях поетеси.

А далі на сцені ожила тематично багата і високохудожня лірика Лесі Українки, а також звучали вірші, присвячені поетесі. Учасники емоційно і чуттєво передавали почуття авторки, декламуючи її твори про красу природи, любов до рідного краю, особисті переживання, призначення поета й роль поетичного слова тощо.

«Сім струн», «Мамо, іде вже зима», «Без надії сподіваюсь», «Русалка», «Ангел помсти», «Твої листи пахнуть зів’ялими трояндами» та інші – популярні твори Співачки досвітніх вогнів зачаровували глядачів мудрим, красивим і сильним поетичним словом.

Під час оцінювання конкурсантів журі враховувало їхню виконавську майстерність, засоби розкриття творів, оригінальність та сценічну культуру.

За висновком журі призові місця розподілилися так:

1 вікова категорія:

1 місце - Олена Штандер (Будинок культури села Піща);

2 місце - Антон Самойліч  ( клуб села Смоляри-Світязькі) та Дарина Цюп’ях ( клуб села  Вілиця);

3 місце - Іванна Карасюк (клуб села Кропивники) та Ярослава Фалюш (санаторій «Лісова пісня»)

2 вікова категорія:

1 місце – Ольга Гірич ( Шацький міський Будинок культури);

2 місце - Марія Саган ( Будинок культури села Пульмо);

3 місце - Аліна Боровець( Шацький районний Будинок культури) та Людмила Демчук (Будинок культури села Прип’ять).

Валентина Ханзерук, директор Шацького районного Будинку культури, та Оксана Юхимук, начальник відділу культури Шацької РДА, подякували учасникам за душевне свято поезії та вручили призерам Грамоти відділу культури і, як подарунок, - книги українських та зарубіжних авторів. Також оголосили Подяку  Марині Гірич ( клуб села Мельники).

Олена Штандер із села Піща представлятиме Шацький район на обласному конкурсі читців, який відбудеться 25 лютого в музеї Лесі Українки в селі Колодяжне.

4

4

6

3

3

5

2

5

2

1

3

5

5

3

2

2

2

2


5

3

3

3

3

5

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39