Шацькі підприємці на спрощеній системі оподаткування заплатили 8 мільйонів гривень єдиного податку за минулий рік

25 Січня 2023, 17:01
Шацькі підприємці на спрощеній системі оподаткування заплатили 8 мільйонів гривень єдиного податку за минулий рік 530
Шацькі підприємці на спрощеній системі оподаткування заплатили 8 мільйонів гривень єдиного податку за минулий рік

Господарюючі суб’єкти-спрощенці Шаччини впродовж 2022 року сплатили до місцевих бюджетів 8 мільйона гривень єдиного податку. Це на 6,8 відсотка більше проти аналогічних показників минулого року.

Про це інформують у Волинській податковій.

Найбільшу суму надходжень єдиного податку до бюджетів громад Шаччини сплатили підприємці фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування. Внесок цих підприємців – 7,2 мільйона гривень єдиного податку. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 580 тисяч гривень єдиного податку. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 150 тисяч гривень єдиного податку.

Читайте також: Платити екологічний податок з дизель-генераторів не потрібно

У податковій службі нагадують, що єдиний податок зараховується до місцевого бюджету. Тобто використовується органами місцевого самоврядування для забезпечення функціонування об’єктів критично важливої інфраструктури. А це означає, що кожен платник долучається до спроможності громад самостійно фінансувати видатки для розв'язання соціально-економічних питань розвитку, наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Успішна протидія військовій агресії ворога вимагає бездоганної податкової дисципліни. Тож, ДПС просить усіх платників, котрі провадять діяльність, своєчасно перераховувати передбачені законом податки до бюджетів усіх рівнів. 

Нагадаємо, що представникам підприємництва податкова служба пропонує зручний та сучасний дистанційний формат спілкування та звітування через Електронний кабінет.

Читайте також: Шацькі працедавці торік спрямували до бюджету 124 мільйони гривень ПДФО

Щодо фізичних осіб, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

До 1 березня 2023 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на сайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Читайте також: Туристичний збір у Шацьку: скільки треба платити і куди витратять

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024