У Світязькій школі знають, що Інтернет має дарувати радість, а не травмувати психіку

14 Лютого 2018, 12:00
3740

Минулого тижня увага учнів Світязької школи була привернута до безпеки в мережі Інтернет. Заходи, приурочені міжнародному Дню безпечного Інтернету, розпочались у вівторок. Старшокласників знайомили з проблемами в мережі вчитель інформатики Оніщук Світлана Вікторівна і учні 9 класу. 

Читайте також: Світязь: школярам розповіли, як не стати жертвою інтернет-шахрая

Важливим акцентом в розкритті даної теми було саме запобігання загроз з боку «мережі мереж», тому в середу вчителем інформатики Ващук Аліною Миколаївною був проведений урок тренінг «Інтернет – це частина твого життя? Зроби його БЕЗПЕЧНИМ» для учнів початкових класів.

2

 

Вчитель разом з помічниками ученицями 8-А класу Сорокою Соломією і Штемпель Аліною відкрили дітям віртуальний казковий світ Інтернету. Діти брались усі за руки, тим самим моделювали мережу Інтернет. А також учням розповіли про основні проблеми і небезпеки, які підстерігають дітей на теренах Інтернету.

Про одну із таких ситуацій вчитель в ігровій формі розповіла казочку про «Скріпочку», основною метою якої було вказати на один із можливих випадків шантажу в мережі, що може негативний вплинути на психіку дитини. Кожен з школярів отримав по скріпочці та під керівництвом вчителя вигинали її у  формі усмішки,. квіточки, таким чином відображаючи емоції казкової героїні. Після усіх подій, які стались із скріпочкою, вчитель запропонувала повернути усе на свої місця – до початкової форми. Скріпочка вже не виглядала ідеально - це свідчить про те, що емоційне здоров’я дитини підірване і дитина вже ніколи не буде такою, яка була до того.


 

Наприкінці заходу всі переглянули відео про правила поведінки в Інтернеті і склали обіцянку щодо належної поведінки в мережі. Також вчитель задала дітям домашнє завдання - намалювати малюнки на тему «Я і безпечний Інтернет».

Цього ж дня учні 8-11 класів, попередньо зареєструвавшись, пройшли онлайн-тестування на тему «Вступ до Кібербезпеки» в рамках курсу міжнародної академії CISCO, і як результат – усі отримали сертифікати.

2

1

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024