В Шацьку відбулося навчання добровільної пожежної команди громади

19 Січня 2023, 11:31
В Шацьку відбулося навчання добровільної пожежної команди громади 886
В Шацьку відбулося навчання добровільної пожежної команди громади

В межах грантового проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами (ДПК) для громад, партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який реалізовується в Шацькій громаді,  рятувальники 11-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Шацьк 17 січня провели практичне навчання для членів добровільної пожежної команди громади.

Про це інформують у Шацькій селищній раді.

«Шацька громада – одна з десяти на Волині, де реалізується цей проєкт. В нинішніх непростих умовах добровільна пожежно-рятувальна команда дозволить покращити систему цивільного захисту нашої громади. Дякуємо іноземним партнерам за допомогу в налаштуванні ефективної роботи», – зазначила, звертаючись до присутніх, Людмила Єрофєєва, заступниця Шацького селищного голови.

Добровольцям розповіли, як правильно надавати домедичну допомогу у випадках кульового поранення, перелому, при переохолодженні, опіках, навчили їх зупиняти кровотечу, робити штучне дихання і непрямий масаж серця.

Читайте також: Шацькі рятувальники вчилися працювати зі спорядженням для робіт у крижаній воді

Також представники команди вчилися укладати та одягати спеціальний одяг і спорядження, працювати з пожежними рукавами, пожежними драбинами, засобами індивідуального захисту, організовувати зв'язок під час пожежі, тренувалися знімати та розміщувати пожежно-технічне обладнання тощо.

Згуртованість та якісна організація цивільного захисту в громаді здатна врятувати не одне життя. Під час спеціалізованого навчання добровольці продемонстрували, що готові працювати в цьому напрямку, здобувати необхідні знання, навички й застосовувати їх на практиці. Як зазначила Людмила Єрофєєва, їхній досвід знадобиться і для інших добровольців, адже керівництво Шацької громади у майбутньому хоче створити добровільні пожежно-рятувальні команди в кожному старостинському окрузі.

Читайте також: Майже дві сотні сімей військовослужбовців Шацької громади отримали пільги на тверде паливо

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024