День святого Валентина: відзначати чи ігнорувати

10 Лютого 2018, 14:00
3959

Незважаючи на те, що лютий - місяць холодний та морозний, ми все одно його любимо за те, що святкуємо в ньому світле та чарівне свято всіх закоханих - День святого Валентина. Добре, що окрім традиційних дня «першого поцілунку», дня «початку відносин» й дня весілля є ще одна дата, коли можна згадати, «як усе було» і помріяти, «як усе буде» тільки удвох. На жаль, через щоденні турботи ми майже не зважаємо на це свято, та яким би буденним та звичним нам воно не здавалося, ось декілька цікавих фактів, які ви, можливо, почуєте вперше:

1. За легендою, священик Валентин жив за часів імператора Клавдія, який вважав, що солдати не можуть мати сім’ї. Валентин не зважав на цей закон і продовжував вінчати усіх бажаючих. За це його арештували і стратили 14 лютого.

2. 85% усіх валентинок та листівок, подарованих у цей день, купують жінки.

3. Виручка від реалізації шоколаду та шоколадних цукерок в День святого Валентина сягає 1 мільярду доларів.

4. 3% людей у світі на День святого Валентина дарують подарунки своїм домашнім улюбленцям.

5. 53% дівчат кидають своїх хлопців, якщо ті нічого не дарують їм на День Валентина.

6. 52% чоловіків пропонують своїм обраницям одружитися саме в цей день.

7. Найбільш популярними за фахом людьми, які отримують валентинки, є вчителі.

8. Римсько-католицька церква вважає, що святий Валентин - це покровитель не закоханих, а душевнохворих. Тому німці в цей день прикрашають лікарні червоними стрічками, а в каплицях проводять богослужіння.

9. У Саудівській Аравії святкування Дня закоханих заборонено, оскільки це, на думку влади, пропагує сексуальну розбещеність.

10. Мощі святого Валентина знаходяться в місті Самбір, що на Львівщині. Їх справжність підтверджена Папою Римським у 1759 році, але невідомо, чи це той самий Валентин - покровитель закоханих.

11. Як відомо, не існує єдиного символу Дня Валентина. Їх є кілька: серце, купідон, два голуби, червоні троянди.

12. Якщо говорити про окремі традиції святкування цього дня в інших країнах, то в Нідерландах, наприклад, вважається хорошою манерою робити коханому чоловікові пропозицію руки і серця. Якщо обранець відмовляє дівчині, то він повинен подарувати їй шовкову сукню. У Канаді теж є така традиція, однак тут через відмову своїй дівчині чоловікові можуть виписати штраф або ж посадити за ґрати. У Ямайці в цей день проходять «голі» весілля, де наречені одягають на себе тільки обручки.

День святого Валентина - дуже ніжне та добре свято, час, коли люди відкрито говорять про найбільш прекрасне в світі почуття - про кохання. В цей холодний зимовий день на душі тепло як ніколи, а повітря заповнюють відчуття щастя і романтики. Крім того, День всіх закоханих - чудовий спосіб показати свою любов та турботу, здивувати близьких. Приблизно кожен четвертий не відзначає цю дату й повністю її ігнорує. Але ж у цьому немає нічого складного: придбати якусь дрібничку, приготувати смаколики, принести ранкову каву в ліжко чи влаштувати романтичний вечір; або ж щось більш неординарне: власноруч зробити букет з фруктів чи овочів, зібрати знімки пам’ятних моментів у єдиний фотоальбом або ж врешті втілити в життя давні плани.

Витрачені сили та час не будуть марними і ви отримаєте головне - вдячність і дорогоцінні усмішки рідних.

Цікаві факти збирала Настя ФЕДУН

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром