У Світязькому ліцеї зробили екоялинку з ... маскувальної сітки

03 Січня 2023, 16:19
У Світязькому ліцеї зробили екоялинку з ... маскувальної сітки 777
У Світязькому ліцеї зробили екоялинку з ... маскувальної сітки

Новорічне дерево оздобили компакт-дисками, на яких від імені кожного класу написали про їх добрі справи.

Про це інформують на сторінці школи у фейсбук.

Школярі мали на мені не тільки привернути увагу до екологічних проблем, а й спонукати кожного бути не байдужим до тих подій, які відбуваються в Україні.

Екологічна ялинка виготовлена із маскувальної сітки та оздоблена компакт-дисками, на яких від імені кожного класу написали про їх добрі справи. 

Читайте також: Школярі зі Світязя здобули першість в конкурсі екологічної просвіти

Як новорічний подарунок, від учнів ліцею зібрали кошти для ЗСУ – 1700 гривень учні передали для Шепелі Олександра та його побратимів. Найважливіше, не їх кількість, а можливість кожного долучитись до святої справи – захисту своєї землі.

Всі знають, що компакт-диски використовують для зберігання інформації. Вони стали настільки популярними, що випущено їх нині близько 250 млрд (30 штук на кожну людину на Землі). Виробляються вони з поліакрилату і покриваються шаром алюмінію. Спалювати їх категорично заборонено, адже продукти згоряння токсичні. Період розкладання у землі близько 100 років.

Єдино правильний вибір – це збирання на утилізацію.

Читайте також: Пульмівські школярки стали переможцями обласного конкурсу «Український коровай»

«Ми вдячні працівникам Шацького національного парку і, зокрема, Кубаю Володимиру за підтримку у цій справі. Саме вони виготовили основу для екологічної ялинки, яку можна буде використовувати неодноразово. Не будьмо байдужими! Дбаймо про рідних, про тих, хто потребує допомоги, про рідну землю!» – кажуть школярі. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром