9 лютого в Шацьку: день народження святкує Леся Литвинчук

09 Лютого 2018, 09:05
3529

Цитата дня: «Я не знаю формули успіху, але я знаю формулу провалу - це спроба сподобатись всім». Ернест Хемінгуей

Цей день в історії: 1648 – Богдана Хмельницького обрано гетьманом України

1722 — у Петербурзі видано указ Петра І про висилку 10 тисяч козаків на будівництво Ладозького каналу і 10 тисяч козаків - на будівництво Донського каналу

1863 – американець Елансон Крейґ запатентував вогнегасник

1893 – У паризькому кабаре «Мулен Руж» під час вечірки, влаштованої студентами, відбувся перший у світі сеанс стриптизу. Під час імпровізованого конкурсу краси модель під сценічним псевдонімом Мона скинула з себе весь одяг. Її арешт поліцією і штраф у розмірі 100 франків викликали заворушення на вулицях

1895 - день народження волейболу. У місті Холіок, штат Массачусетс, у спортзалі Асоціації молодих християн, керівник YMCA (Молодіжної християнської організації) з фізпідготовки Вільям Морган придумав нову командну гру в м'яч над сіткою

1918 — у Бресті підписано мирний договір, за яким Німеччина, Австро-Угорщина, Туреччина і Болгарія визнали Українську Народну Республіку самостійною державою. Це був перший мирний договір у Першій світовій війні 1914-1918 рр.

1969 — здійснив свій перший політ широкофюзеляжний літак «Боїнг-747». На момент свого створення він був найбільшим, найважчим і найбільш містким пасажирським авіалайнером

1984 – помер Юрій Андропов, голова КДБ, Генеральний секретар ЦК КПРС.

1991 - більше 90% мешканців Литви проголосували на національному референдумі за незалежність країни.

В цей день народились1846 - Вільгельм Майбах, німецький автоконструктор і підприємець; 1887 - Василь Чапаєв (сам підписувався «Чепаєв»), російський і радянський військовий діяч, більшовицький воєначальник; 1906 - Никифор Кальченко, український радянський державний і партійний діяч; 1927 - Валентин Згурський, український радянський управлінець, бізнесмен, економіст, голова Київського міськвиконкому у 1979-1990 рр.

Сьогодні також відзначають Міжнародний день стоматолога. Також православні християни сьогодні відзначають перенесення мощей святителя Іоана Золотоустого.

День народження святкують сьогодні шачанка Леся Литвинчук, 40-річний ювілей – житель села Перешпа Олександр Петрович Іванчук, а 70-річний ювілей - світязянин Носуліч Іван Іванович.  17-річчя відзначає сьогодні жителька Шацька Богдана Грицюк. 

Куми щиро вітають з днем народження Лілію Москальчук. Зичать їй міцного здоров'я, безмежного щастя, успіхів та яскравих подій!

1
Лілія Москальчук сьогодні приймає вітання з днем народження
Лілія Москальчук сьогодні приймає вітання з днем народження

 

Іменини 9 лютого у Дмитра, Івана, Петра.

Вітаємо іменинників та ювілярів і бажаємо міцного здоров'я, миру і достатку в домі.

Народний прогноз погоди: 9 лютого відзначається перенесення мощів святителя Івана Златоуста із м. Коман в м. Константинополь. Незважаючи на те, що цей місяць вважається найхолоднішим, цього дня бувала й відлига, але недовга. Тому в народі говорили: «Лютнева відлига нічого не варта». Цього дня наші пращури спостерігали за хмарами: якщо вони йдуть проти вітру - на сніг. На снігопад також вказував дим з труби, якщо він стелився землею без вітру.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром