Депутати Волиньради «похоронили» туризм області та проект «Курорт-Шацьк»

08 Лютого 2018, 16:50
2594 Джерело: pravda.lutsk.ua

Волиньрада не внесла зміни до Регіональної програми розвитку туризму та рекреації в області на 2016–2020 роки. За відповідний проект рішення сьогодні, 8 лютого, під час сесійного засідання не проголосувала депутатська більшість, - пише Волинська правда.

На реалізацію змін, пропонованих до програми, департамент інфраструктури і туризму Волинської ОДА «просив» з обласної скарбниці 250 тисяч гривень. Це, до слова, один з найнижчих показників фінансування на туристичні потреби з усіх регіонів України.

Окрім того, мільйон 965 тисяч гривень необхідно виділити на проведення другого етапу бальнеологічних досліджень для втілення в життя проекту «Курорт – Шацьк». Реалізація цього проекту, згідно зі згаданою програмою, має відбутися до 2020 року.

Як пояснив завідувач сектору туризму департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Станіслав Ольшевський, цьогоріч закінчили перший етап досліджень. На черзі – другий та подання відповідного клопотання до Кабміну. Воно, щоправда, не можливе без проведення другого етапу досліджень. Тож про «Курорт – Шацьк» без погодження змін до програми можна навіть не вести мову.

До слова, під час профільних комісій Волиньради депутати рекомендували внести зміни до «туристичної» програми.

Такі дії депутатів обласної ради під час сесійного засідання на своїй сторінці у соцмережі емоційно прокоментував директор департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА Іван Мирка. Він назвав це «похороном туризму і «Курорту–Шацьк».

«Запрошуємо всіх бажаючих на похорон туризму і «Курорту – Шацьк. Церемонія відспівування розпочнеться сьогодні о 17:15 на 7-му поверсі, будівлі облради, Київський Майдан, 9. Попрощатися матимуть змогу усі. Ні – Шацьк Курорту. Ні – промоції краю в Україні та за її межами. Ні – медикобіологічним дослідженням лікувальних ресурсів Шацьких озер (мінводи, сапропелів і т.д.). Конструктивно, ефективно, результативно. Рішенням сесії ні змін, ні коштів на туризм і «Курорт–Шацьк». П.С. де вже тут політику знайшли, я не знаю», – написав він.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024