У Піщі на Боткіна захворіла ще одна школярка

07 Лютого 2018, 13:30
2583 Джерело: фото ілюстративне

Лікарі Любомльського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України»  продовжують роботу по ліквідації спалаху вірусного гепатиту А в с. Піща  Шацького району, де кількість захворілих досягла 9 осіб. Захворювання протікають у формі середньої важкості, на даний час продовжують лікуватися в інфекційному стаціонарі 4 особи, - повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

За останній тиждень виявлено захворювання у учениці 10 класу  місцевої школи, де навчається понад 140 дітей. Зберігається загроза поширення  інфекції в навчальному закладі

У вогнищі спільно з медичними працівниками  первинної медико-санітарної допомоги району проведено повний комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів, забезпечено медичне спостереження за контактними, проведена заключна дезінфекція в осередку захворювання. Проведено понад 140 лабораторних досліджень зовнішнього середовища,  в тому числі  понад 90 -  в навчальному закладі.  Зокрема досліджено на бактеріальну  забрудненість та вірус гепатиту А  питну воду в  домашніх осередках  захворювань та в школі. За результатами лабораторного контролю антигену  гепатиту А в колодязній воді не виявлено, що дало підстави виключити водний шлях передачі інфекції. Епідеміологічним розслідуванням встановлено основний шлях передачі – контактно-побутовий, що вказує на тісний побутовий контакт в  сімейних умовах, так як усі захворілі є родичами та  друзями.

Дирекцією школи за рекомендацією лікарів-епідеміологів призупинено роботу харчоблоку школи, розроблено план заходів по локалізації та ліквідації осередку захворювання, додатково закуплено миючі та дезінфікуючі засоби, посилено контроль за режимом прибирання в закладі та дотриманням правил особистої гігієни учнями.   Про результати епідрозслідування інформовано районну державну адміністрацію, відділ освіти райдержадміністрації, сільського голову, дирекцію школи. 

Епідрозслідування триває.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром