Мережа сайтів Район.in.ua - в трійці лідерів серед обласних інтернет-видань

07 Лютого 2018, 12:45
1959

Волинські ЗМІ стежать за тенденціями розвитку медіа-середовища не лише в Україні, а й у світі. Нові методи висвітлення, жанри та сучасні інформаційні технології – те, до чого вдаються журналісти, аби заманити читача та збільшити аудиторію. 

Тож, як не крути, але всі перебувають у погоні за рейтингами. Адже це вказує не лише на популярність та суспільну значимість висвітленої інформації, а й на статус видання, - пише Перший.

Тож Перший проаналізував відвідуваність сайтів з «волинською» пропискою на основі відкритих даних сайту «Bigmir)net». Так, завдяки постійному моніторингу рубрики «Рейтинг по групі ЗМІ та періодика», вдалось зібрати дані та визначити ТОП-10 найбільш читабельних сайтів Волині, виключивши з рейтингу решту популярних всеукраїнських видань (ТСН, Сегодня, 24 канал, Цензор.net та інші).

Загалом на Волині діє півтора десятка сайтів, які позиціонують себе як інформаційні видання. Окремі з них є повноцінними ЗМІ, або ж зареєстровані, як інформаційне агентство. Тим не менше, як показують результати нашого моніторингу відвідуваності – окремі сайти користуються непоганою популярністю в інтернет-читачів і створюють неабияку конкуренцію «рейтинговим ЗМІ».

Журналісти Першого проаналізували відвідуваність волинських інтернет-видань протягом останніх 7 днів місяця, врахувавши не лише щоденний хост у робочі дні, а й у вихідні.

Таким чином, за кількістю середніх регіональних хостів (ІР-адреса мережі, яка видається провайдером або регіональним інтернет-реєстратором) ми визначили ТОП-10 волинських видань, які щодня виходять на першу сторінку рейтингу «Bigmir)net» по області. А себто – є найбільш популярними серед волинських інтернет користувачів.

Отож, на Волині найбільшою популярністю (середня щоденна кількість відвідувачів з регіону) користуються такі видання, як: ВолиньPost (4558 ), дещо менше - Волинські Новини (4342), на третьому місці – мережа сайтів Район.in.ua, в яку входить інтернет-видання Район.Шацьк  (3462), четверту позицію займає Волинь24 (3047), п’яту - Таблоїд Волині (1384), шосту – Перший канал соціальних новин (1349), сьому - Під прицілом (1315), восьму – Конкурент (1245), дев’яту – Буг (1158), і закриває рейтинг ТОП-10 – Волинська правда (1052).


 

Наступні позиції в рейтингу дещо змінились. Зокрема, п'ятірку лідерів волинських видань закриває Перший канал соціальних новин (11371), шосте місце – Конкурент (10165), сьоме - Під прицілом (9601), восьме - Таблоїд Волині (7878). А от 9 та 10 місце в рейтингу знову незмінно закривають – Буг (6558) та Волинська правда (4457).

Отож, серед найбільш читабельних видань Волині – ВолиньPost, Волинські Новини, Район.in.ua, Волинь24, Перший канал соціальних новин та Конкурент.


 

Також на першій стрічці часом з’являються і такі регіональні видання, як Волинська служба новин, VIP.Volyn.ua, Радар та нове Волинь.Online.

Дещо інакша картинка з загальними рейтингами (всеукраїнська та зарубіжна аудиторія). Ми знову ж таки проаналізували кількість загальних заходів на кожне з волинських інтернет видань і підбили середньодобову кількість. Таким чином, четвірка лідерів лишилась незмінною: ВолиньPost (33190), дещо менше - Волинські Новини (32143), на третьому місці – мережа сайтів Район.in.ua (19794), четверту позицію займає Волинь24 (16947).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024