5 лютого в Шацьку: день народження святкує Микола Боярчук, багаторічний секретар Шацької селищної ради

05 Лютого 2018, 09:00
3457

Цитата дня: «80% успіху - це вміння зрушити з місця.» Вуді Аллен

Цей день в історії: 1585 - у Львові засновано Успенське Ставропігійне братство.

1721 - російський імператор Петро I заснував Духовну колегію, або Святійший синод, який повинен був керувати всіма справами церкви. Так було покладено край патріаршества на Русі.

1850 - американська компанія «Фелікс» запатентувала арифмометр - настільну механічну обчислювальну машину для виконання чотирьох арифметичних дій, а в 1861 - американець Коулмен Селлерс запатентував у Філадельфії кінематоскоп. 

1919 - радянські війська під командуванням Миколи Щорса взяли Київ.

1924 - радіо Бі-Бі-Сі почало передавати з обсерваторії Грінвіча сигнали точного часу.

1928 - німецький хімік Адольф Віндаус уперше синтезував вітамін D, брак якого спричиняє рахіт. Того ж року Віндауса за його відкриття удостоїли Нобелівської премії з хімії

1944 - війська 1-го Українського фронту оволоділи обласними центрами Луцьк і Рівне, містами Здолбунів, Острог, Ківерці, а також із боями зайняли більше 200 інших населених пунктів

В 1999-му Майк Тайсон, колишній чемпіон світу з боксу серед професіоналів, одержав рік тюрми за побиття двох людей, машина котрих зіткнулася з автомобілем Тайсона. Тайсон відсидів лише три місяці.

В цей день народились: 1878 року - Андре-Густав Сітроен, французький інженер, промисловець, засновник автомобілебудівної компанії «Сітроен» (1919 рік). У 1985 році народився  Кріштіано Роналдо, португальський футболіст, нападник збірної та іспанського «Реалу».

Сьогодні іменини святкують Володимир, Геннадій, Євдокія, Катерина, Іван, Йосип, Климент, Макар, Федір.

День народження 5 лютого відзначає колишній багаторічний секретар Шацької селищної ради Боярчук Микола Петрович. Вітаємо іменинників і бажаємо оптимізму, здоров'я та віри у майбутнє!

Народний прогноз погоди: 5 лютого вшановується пам’ять святого Агатангела. У минулі часи погоду цього дня передвіщали білки та птахи. Якщо під час морозу білка залишає гніздо і спускається з дерева, слід чекати відлиги. Якщо вранці наші пращури виразно чули крик синиці, то варто готуватися до серйозних морозів.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39