У чотирьох школах Шацької громади повністю перейшли на електронні журнали та щоденники

16 Листопада 2022, 16:07
У чотирьох школах Шацької громади повністю перейшли на електронні журнали та щоденники 1326
У чотирьох школах Шацької громади повністю перейшли на електронні журнали та щоденники

Вчителі Шацької громади пройшли навчання щодо впровадження електронних журналів та щоденників.

Про це інформують у Центрі розвитку педагогічних працівників.

У сучасному світі цифрових технологій просто необхідність всім нам, аби встигнути за змінами. Тому під час дистанційного навчання першим кроком для нас стало знайомство та зустрічі з експертом проєкту EGAP Юлією Степанюк, яка з травня по вересень  проводила навчання для вчителів Шацької громади щодо впровадження електронних журналів та щоденників. 

Читайте також: Смоляри-Світязькі: школярі та педагоги зібрали посилку для земляка, який боронить Україну

Також очільник громади Сергій Карпук постійно цікавився питанням, як працюють вчителі громади за інноваційними методами.

Разом з нами проходили навчання вчителі шкіл Вінницької, Одеської та Дніпропетровської областей. Кожному закладу була надана методична та практична допомога. 

Читайте також: Грабівські школярі вчили правила дорожнього руху

Перш за все пройшли опитування вчителі, батьки, учні, створили необхідні документи та з 1 вересня цього року всі школи Шацької громади перейшли на електронні класні журнали та електронні щоденники. 

Повністю відмовилися від паперових журналів та щоденників 4 освітніх заклади: Мельниківський ліцей, Пульмівський ліцей, Ростанський ліцей та Прип’ятська гімназія, а всі решта шкіл громади паралельно ведуть паперові журнали та щоденники. Для роботи використовують платформу «Нові знання».

Читайте також: Світязьким школярам розповіли про риболовлю на Світязі

Е-щоденник містять дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформацію вносять учителі, а за допомогою логіна й пароля батьки та учні зможуть отримати до неї доступ. Батьки в режимі онлайн цілодобово бачать в е-щоденниках інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі та поради вчителів, а учні отримують завдання та стежать за розкладом. Успішність, відвідування та домашнє завдання доступні на одному онлайн-ресурсі. 

Можна сказати, що перспективи такого цифрового кроку дозволить не тільки зекономити кошти на придбання журналів, а підвищить ефективність роботи педагогів, сприятиме створенню нових форм педагогіки партнерства усіх суб’єктів освітнього процесу, формуванню їх цифрової компетентності та інформаційної культури.

Читайте також: Пульмівські школярки стали переможцями обласного конкурсу «Український коровай»

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром