Пульмівські школярки стали переможцями обласного конкурсу «Український коровай»

12 Листопада 2022, 10:45
Пульмівські школярки стали переможцями обласного конкурсу «Український коровай» 1103
Пульмівські школярки стали переможцями обласного конкурсу «Український коровай»

Школярки з Пульма підготували коровай для обласного конкурсу та своєю роботою здобули перемогу.

Про це розповідають у Шацькому центрі професійного розвитку педагогічних працівників. 

Український народ має багато хороших традицій, зокрема й обрядових. Здавна після завершення збору врожаю восени в Україні справляють багато весіль. Саме коровай є головним атрибутом цього дійства, а його випікання це своєрідний ритуал, який передавався із покоління у покоління. Пекти його мала право не кожна жінка, а лише та, яка щаслива у шлюбі. За тим, який коровай вдався, визначали долю молодої пари.

Тому саме з метою популяризації та поширення традицій випікання короваю, уже декілька років поспіль проводиться обласний  етап  заочного  Всеукраїнського конкурсу «Український коровай».

Читайте також: Світязьким школярам розповіли про риболовлю на Світязі

У обласному заході взяли участь родинні колективи, окремі учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти області. Серед закладів освіти Шацької громади лише Пульмівський ліцей долучився до участі. Тому саме  коровай випечений ученицями 11 класу під керівництвом Лідії Кот був представлений на обласному етапі.

І приємно відзначити, що відповідно до наказу Волинського еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради від 27 жовтня, визнано переможцями обласного етапу заочного Всеукраїнського  родинного конкурсу «Український коровай» та нагороджено грамотами учениць 11 класу Пульмівського ліцею – Кот Анастасію та Марчук Надію.

Читайте також: Школярі з Шацька зібрали передачі для військовослужбовців

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024