На місці загибелі під потягом жителя Шацька хочуть побудувати паркан

31 Січня 2018, 16:40
3384 Джерело: volynpost.com

Після трагічної загибелі юнака під потягом у Луцьку вирішують питання про додаткові заходи безпеки на аварійному місці.

Незважаючи на встановлені попереджувальні знаки, люди намагаються перетнути залізничну колію в забороненому місці, внаслідок чого трапляються смертельні випадки. Нині йде мова про те, щоб небезпечну ділянку колії відгородити парканом. Про це йдеться у сюжеті ВРД НТУ.

Нагадаємо, 29 січня в районі вулиці Ківерцівської міста Луцьк під потяг «Москва-Ковель» потрапив 18-річний житель Шацька. Згідно з попередньою інформацією, він був у навушниках і не почув наближення потяга.

Читайте також: Потяг насмерть збив 18-річного жителя Шацька

Головний інженер ківерцівської дистанції колії Олександр Новосад каже, що чоловік не зреагував на попереджувальні сигнали машиніста потяга, – повідомляють Волинські новини.

«З обох сторін від колій встановлено щити, які попереджають про небезпеку перетину залізничних колій. З одного і з іншого боку - дорога, їдуть автомобілі, й не чути сигналу потяга», – Олександр Новосад.

Це вже п'ятий смертельний випадок на цій ділянці залізниці за останні кілька років. Пішоходів не стримують ні вказівники про заборону руху, ні штрафи. Нагадаємо, на коліях на вулиці Ківерцівській минулого року потяг збив чоловіка, а 26 травня поїзд збив жінку, яка загинула на місці. 18 травня на залізничному переїзді неподалік вулиці Карпенка-Карого поблизу готельно-ресторанного комплексу «Срібні лелеки» під вантажний потяг потрапила 16-річна лучанка. Дівчина загинула на місці.

Після останньої трагедії заговорили про будівництво паркану біля небезпечної ділянки.

«За рішенням протокольним місто зобов’язалося розглянути питання про встановлення огорожі. Залізниця не може, оскільки тут – земля міста. А в межах землі міста залізниця не може виконувати якісь роботи», – додає головний інженер. «Питання влаштування паркану ми вивчали. На сьогоднішній день ведуться переговори про спільне фінансування його з «Укрзалізницею». Тому, якщо люди, які дбають про своє життя, про свою безпеку можуть спокійно перейти, піднятися сходами на шляхопровід і перейти. Треба бути трошки уважнішим і думати», – зазначивв заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024