31 січня в Шацьку: вшановують святителя Афанасія та Кирила

31 Січня 2018, 09:00
2511

Цитата дня: «Роби справу чесно, з душею - і твоє до тебе прийде.» Богдан Ступка

Цей день в історії1865 - Дмитро Менделєєв захистив дисертацію «Про з'єднання спирту з водою». Багато хто упевнений, що в ній він заклав основу рецепта російської горілки.  

1893  - у Патентному бюро США реєструють торгову марку Coca-Cola.

1958 - «Експлорер-1» став першим супутником Сполучених Штатів на навколоземній орбіті. 

1961 - США зробила запуск космічної ракети з шимпанзе Хем на борту. Ракета мала швидкість 8000 км/год і піднялася на висоту 250 км над Землею. Шимпанзе була повернена без пошкоджень.

В 1999 році науковці з університету Алабама (США) одержали, на їх думку, неспростовні докази того, що вірус СНІДу бере свій початок у Африці, походить від шимпанзе і вперше перейшов до людей близько 50-и років тому. 

В цей день народились: У 1797 році - Франц Шуберт, німецький композитор, автор близько 600 романтичних пісень і балад, 9 симфоній, 20 фортепіаних сонат; 1911 - Ванга (справжнє ім'я Вангелія Пандева-Гуштерова), болгарська народна цілителька, ясновидиця; 1956 - Віра Глаголєва, радянська і російська актриса театру і кіно, заслужена артистка Росії; 1977 - Керрі Вашингтон, американська актриса. Популярність їй принесла роль дружини Рея Чарльза у фільмі «Рей» в 2004 році; 1981 - Джастін Тімберлейк, американський співак. Джастін - володар премії Еммі і шести премій Греммі. Джастін Тімберлейк прийшов до слави як один із солістів бойз-бенду 'N Sync; 1982 - Олена Папарізу, грецька співачка, переможниця Євробачення-2005.

31 січня день народження святкує Криса Руслан Степанович, ветеран органів внутрішніх справ району. Також відзначають іменини Олександр, Панас, Володимир, Дмитро, Євген, Омелян, Єфрем, Іларіон, Кирило, Ксенія, Максим, Марія, Михайло, Микола, Сергій. Вітаємо їх і бажаємо оптимузму, віри у майбутнє та усіляких гараздів!

Народний прогноз погоди: 31 січня вшановується пам’ять святителя Афанасія і Кирила. Цей день називали «Панас Ломоніс», оскільки стояли люті Афанасієві морози: «Ломоніс морозить ніс», «Прийшов Панас Ломоніс - бережи щоки та ніс». Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і ворони: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром