В Світязі організували святковий захід для дружин і дітей військовослужбовців

27 Жовтня 2022, 16:28
Діти українських воїнів 1299
Діти українських воїнів

Бійці от уже восьмий місяць боронять на передовій нашу країну від російської навали, а вдома їх з нетерпінням чекають родини. 

15 жовтня у Світязі на базі «NesterHouse» відбувся захід у межах благодійної акції «Квітка Душа», приурочений до Дня захисників і захисниць України – пише газета «Новий погляд+».

Ідея організувати його на Шацьких озерах виникла у луцьких волонтерів – благодійної організації благодійного фонду «Українські вовки» та громадської організації «Квітка Душа», котрі вже не вперше проводять подібні заходи на теренах Волині. Плануючи зустріч, волонтери зробили акцент на родинах військовослужбовців, котрі захищають нашу країну в зоні бойових дій, оскільки їм більше, ніж іншим, потрібна підтримка у скрутний момент. 

Подарувати якнайбільше позитивних емоцій учасникам, показати, що ми – єдині у нашій боротьбі проти ворога, і що потреби родин військових ніколи не залишаться поза увагою суспільства, згуртувати сім’ї – це і було основною метою акції.

Тож у вихідний день в маєтку «NesterHouse» зібралося понад 20 родин військових з Шацької громади. Спочатку діток в ігровій кімнаті розважали аніматори із креативної команди «Друг» (смт Шацьк), організувавши для них різні конкурси та розваги. Зі старшими проводили розвивальні ігри, з найменшими – руханки, естафети. Переможці та учасники отримали призи.

На тому, що наші родини мають бути сильними та повинні вірити у краще, акцентували увагу організатори, передбачивши у благодійному заході майстер-клас з виготовлення ангелят, який провела декораторка з Луцька Вікторія Пастерук.

«Для процесу творчості брали тільки природні матеріали: сіно, лляні тканини, натуральні нитки, – кажуть організатори. – Це були своєрідні мотанки-обереги у вигляді ангелят, котрі дітки могли передати своїм воїнам-батькам. Окрім того, малеча малювала патріотичні малюнки, які волонтери також відправлять до захисників на передову. Те, що до майстер-класу ми долучили не тільки діток, а й матусь, стало фактором, який усіх об’єднав».

Поруч із ресторацією, де відбувався майстер-клас, діяла стилізована осіння фотозона, оформлена в українському національному стилі, біля неї – гарбузи, осінні квіти, домоткані килимки. Для охочих отримати яскраву світлину на згадку працював професійний фотограф Влад Мальцев. А дівчатка та мами могли приміряти для фото пишні віночки зі стрічками з квітів, за бажання – одягнути український вишиваний одяг.

Наостанок усі учасники благодійного заходу зібралися біля великого вогнища – багаття миру, де загадували заповітні бажання: якнайшвидше об’єднатися рідним у сімейному колі, дочекавшись повернення воїнів з зони бойових дій. Біля ставка дітки та їхні мами випустили на воду лілії – квіти, що символізують душі діток, котрі загинули під час війни.

«Ми не можемо повернути маленькі життя, але в наших силах – завжди пам’ятати про кожну дитину, яка загинула», – каже Катерина Хвисючик, співорганізаторка заходу.

Підтримали благодійну акцію і засновники відомого на Волині квіткового фестивалю «Волинська Голландія», які вручили матерям квіти; власники магазину іграшок «Тигрес» (м. Луцьк) презентували подарунки для діток; декоратори – жовто-блакитні пташечки родинам військових.

«Я дуже рада, що потрапила на такий захід, адже це дає можливість нам та дітям хоч на деякий період відволіктися від постійних думок про те, що робиться в зоні бойових дій, та переживань, – розповідає дружина військового Олеся Мазурок. – Сину дуже тут сподобалось, бо він отримав можливість поспілкуватися зі своїми однолітками, погратися, зрештою, побути серед дітей, бо ж тепер, коли школа – на онлайн-навчанні, їм дуже бракує спілкування. Ми ж зарядилися енергією та позитивними емоціями, а це неабияк важливо».

На тому як важливо на деякий час змінити домашню обстановку на живе спілкування з однодумцями, котрі розділяють переживання та проблеми, поділитися з кимось своїми тривогами, побувати на цікавому майстер-класі, професійній фотосесії, наголосили й інші дружини бійців.

«Я не часто кудись виходжу, бо маю дворічного сина, – розповідає шачанка Тетяна Сидорець. – Але от йому дуже сподобалося в ігровій кімнаті, навіть додому їхати не хотів. Для мене ж це була можливість декілька годин поспілкуватися з жінками, побути в компанії тих, котрі розділяють мої погляди та інтереси».

Організатори сподіваються, що і дітки, і мами залишились задоволеними, отримали такі необхідні для них зараз приємні, позитивні емоції.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024